Vágólapra másolva!
A Corriere dello Sport szerint Arrigo Sacchi lesz a Real Madrid új szakvezetője. Az olasz sportlap szerint minderről a héten állapodott meg Florentino Pérez, a Real Madrid elnök az 58 éves olasz trénerrel, olaszországi villámlátogatása során.

Pérez a Roma elleni Bajnokok Ligája-összecsapás (0-3) kapcsán vezette Rómában a Madrid küldöttségét, s ezt a két napot használta fel arra, hogy találkozzon Sacchival, aki jelenleg a Parma sportigazgatója. A Corriere arról nem beszél, Sacchi mikor foglalná el Mariano García Remón helyét a Madrid kispadján.

Sacchi 1998-ban dolgozott már Spanyolországban, ekkor az Atlético Madrid szakvezetője volt, s a szerb Radomir Antic helyére érkezett. Ez idő tájt még frissek voltak az 1996-1997-es szezonban elért duplázás (bajnoki cím, Király-kupa) emlékei, ám 22 bajnoki forduló, hat UEFA-kupa-meccs és két Király-kupa-találkozó után kenyértörésre került sor az azóta elhúnyt Jesús Gil y Gil elnök és Sacchi között az addigi sovány mérleg (15 győzelem, 5 döntetlen, 10 vereség) következtében. Sacchi akkor hazatért Olaszországba, egy rövid ideig a Parmát edzette, majd felhagyott az edzősködéssel. Később visszatért a Parmához, de már sportigazgatói minőségben.

Sacchi karrierje 1987-ben kapott lendületet, amikor 41 évesen a Milan edzője lett. Első nekifutásra négy évig edzette a Rossonerókat, és ez idő alatt egy bajnoki címet, egy olasz Szuperkupát, két Bajnokcsapatok Európa Kupáját, két európai Szuperkupát és két Interkontinentális-kupát nyert a milánóiakkal. A - többek között - Baresit, Costacurtát, Maldinit, Gullitot, Rijkaardot, Ancelottit és Van Bastent felvonultató Milan forradalmasította a futballt 4-4-2-es felállásával és a Sacchi által kialakított zóna-presszinggel.

Sacchi az olasz válogatottat is irányította öt idényen át, 1994-ben, az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságon ezüstéremre vezette a "kékeket".

Ch. Gáll András