Vágólapra másolva!
Magyar szempontból rosszul kezdődött az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulója, mivel a Király Gáborral felálló Crystal Palace hazai pályán 1-0-ra kapott ki a Boltontól.

Továbbra sem sikerült megtörnie a 22 éves átkot a Crystal Palace labdarúgócsapatának, amely utoljára 1983. február 22-én tudott nyerni a Bolton ellen. A Premier League bevezetése óta a két gárda most találkozott egymással negyedszer, s a Bolton gyarapította győzelmei számát, mivel a 26. forduló nyitányán 1-0-ra diadalmaskodott.

A hazaiak csapatában Király Gábor helyet kapott, Torghelle Sándor viszont még a kispadra sem ülhetett le. Pedig lehet, jól jött volna egy épkézláb támadó, mert minősíthetetlen produkcióval rukkoltak elő a Palace-játékosai ezen a délutánon.

A 4. percben még Király védte bravúrral Diouf fejesét, öt perccel később azonban a meccs helyzetét hagyta ki a hazai együttes. A magyar kapus kidobását követően Johnson adott pazar labdát Routledge-nek, aki teljesen egyedül, méteres előnnyel lépett ki a védők közül, ám addig totojázott, amíg Jaaskelainen kapus lelopta lábáról a labdát.

A 31. percben megszerezte a győzelmet jelentő vezetést a Bolton: a görög Európa-bajnok Jannakopulosz került nagy helyzetbe, ám hét méterről csak elemelni tudta a kivetődő Király fölött a labdát, a gólvonalról mentő védők viszont röviden szabadítottak fel, s Nolan közelről, fejjel talált a kapuba.

A második játékrészben azért Király még mutatott egy-két szép védést, míg az 58. percben Johnson kihagyta a második ziccert, miután közeli pörgetése a jobb kapufa mellett hagyja el a játékteret. A hosszabbítás perceiben hiába ment fel a vendégkapu elé Király is, az egyenlítést már nem sikerült kiharcolni.

Király Gábor csapatához, a Crystal Palace-hoz hasonlóan Gera Zoltán együttese, a sereghajtó West Bromwich Albion is vereséget szenvedett, pedig kétszer is vezetést szerzett a Norwich City otthonában. A magyar válogatott játékos végig a pályán volt a vendégeknél.

eredmény, 26. forduló
Aston Villa - Arsenal 1-3 (0-3)
gól:
Angel (74.), illetve Ljungberg (10.), Henry (14.), As. Cole (28.)

Crystal Palace - Bolton Wanderers 0-1 (0-1)
gól:
Nolan (31.)

Liverpool - Fulham 3-1 (1-1)
gól: Morientes (9.), Hyypiä (63.), Baros (79.), illetve Cole (16.)

Manchester United - Birmingham City 2-0 (0-0)
gól:
Keane (55.), Rooney (78.)

Middlesbrough - Blackburn Rovers 1-0 (1-0)
gól:
Queudrue (35.)
piros lap: Parlour (89., Middlesbrough)

Newcastle United - Charlton Athletic 1-1 (0-0)
gól:
Dyer (52.), illetve Rommedahl (53.)

Norwich City - West Bromwich Albion 3-2 (1-1)
gól:
Fleming (45.), Doherty (62.), Francis (85.), illetve Earnshaw (41.), Richardson (49.)

Tottenham Hotspur - Portsmouth 3-1 (1-1)
gól:
Mido (34., 60.), Keane (83.), illetve Kamara (28.)

Visszavágna egyetlen legyőzőjének a Chelsea/sport/focivilag/20050204barcelonamadrid.html?pIdx=3