Vágólapra másolva!
Patrick Kluivert, az angol bajnokságban szereplő Newcastle United csatára kijelentette, hogy nem kíván többet a holland labdarúgó-válogatottban szerepelni.

Kluivertet, aki 79 mérkőzésen 40 gólt szerzett a holland nemzeti tizenegyben az Európa-bajnokság óta nem hívta meg Marco van Basten szövetségi kapitány, sőt Portugáliában is csak a kispadot koptatta, mert a korábbi szakvezető, Dick Advocaatnál Van Nistelrooy játszott középcsatárt.

"Nem fontos számomra a válogatott, nem foglalkozom vele mostanság - nyilatkozta a 28 éves csatár a The Journal nevű newcastle-i újságnak. "Csak az számít, hogy jól szerepeljünk a Newcastle-val, remekül érzem magam a pályán és azon kívül is. Nem gondolkozom azon, hogy miért nem hívtak az Oranjéhoz, és azt hiszem, ha hívnának, akkor sem mennék, ezt a fejezetet lezártnak tekintem az életemben."

Az 1995-ös Bajnokok Ligája-döntőn az Ajax színeiben győztes gólt szerző támadó négyszer volt eredményes a bajnokságban, de az FA-kupában a Chelsea és a Tottenham ellen is ő jegyezte a mérkőzés egyetlen találatát.