Vágólapra másolva!
Az Újpest FC hazai pályán magabiztosan győzte le az éllovas DVSC-AVE Ásványvíz együttesét a labdarúgó Arany Ászok Liga 25. fordulójában.

Arany Ászok Liga, 25. forduló:
Újpest FC - DVSC-AVE Ásványvíz 2-0 (1-0)
Szusza Ferenc-stadion, 5488 néző
v.: Ábrahám
Újpest: Vlaszák - Fehér Cs., Böjte, Juhár, Vermes - Simek (Feczesin, 7., helyette Kovács Z., 57.), Farkas B., Erős K., Tóth N. - Bükszegi (Németh N., 75.) - Rajczi.
Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Komlósi (Hegedűs, 67.), László - Nikolov, Madar (Böőr, 60.), Sándor (Kiss Z., 46.), Halmosi - Kerekes, Bogdanovic.
gól: Bükszegi (26.), Németh N.(82.)
sárga lap: Erős K. (17.), Feczesin (31.), illetve Kiss Z. (81.)

A mérkőzés kisebb ünnepséggel kezdődött, hiszen Erős Károly 300. alkalommal jutott szóhoz a magyar élvonalban.

26. perc: Farkas Balázs passzolt a 16-os jobb oldalán helyezkedő Bükszegihez, aki egyet tolt a labdán, majd nagy erővel a hosszú sarokba lőtt (1-0).

28. perc: Tóth Norbert futott el a bal oldalon, középre ívelt, és az ötösön érkező Rajczi kapásból a bal kapufa mellé lőtt.

34. perc: Farkas Balázs lőtt 19 méterről, a labda nem sokkal a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

39. perc: egy felpördülő labdát az ötösön helyezkedő László saját kapuja felé rúgott, de Csernyánszki hatalmas bravúrral hárított.

63. perc: egy remek akció végén Tóth Norbert ugratta ki Kovács Zoltánt a 16-os bal oldalán, majd a támadó a középen érkező Rajczi elé tálalt, aki a kapu bal oldalába passzolt, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

82. perc: Kovács rendkívül harcosan szerzett labdát a vendég térfél közepén, majd a középen érkező Németh Norbert elé tálalt, aki a kapu jobb oldalába lőtt (2-0).

88. perc: Fehér Csaba ívelt a 16-os belül helyezkedő Kovács elé, aki mellel lekezelte a labdát, majd fordulásból tüzelt, de Csernyánszki a léc alá tartó lövést mentette.

90. perc: Tóth Norbert egy az egyben tört kapura, majd cselezni próbált, azonban a kapus remek érzékkel lelopta a labdát a középpályás lábáról.

Jól kezdett a hazai együttes, de Simek Péter korai sérülése miatt Mészöly Gézának fel kellett adnia előzetesen elképzelt taktikáját. Mindkét együttes a támadásokra fektette a hangsúlyt, így izgalmas találkozót láthatott a közönség. Az Újpest egy remek akció végén megszerezte a vezetést, így innentől kezdve játszhatta kedvenc kontrajátékát, ezért a félidő végéig számos gólhelyzetet alakított ki, amelyekkel azonban nem tudott élni.

A második játékrészben a tovább nőtt a hazaiak nyomása, és a Debrecen nem tudott mit kezdeni a rendkívül motiváltan futballozó lila-fehér gárdával. A hazai csapat több komoly lehetőséget is kialakított, amelyből egyet a hajrában értékesíteni is tudott, így teljesen megérdemelten tartotta a három pontot, amivel ismét szoros lett a bajnoki címért folyó küzdelem.

A szerdai, 26. forduló műsora (kezdési időpont - mind 18 ó):
Győri ETO FC - Nyíregyháza
Diósgyőr BFC - NABI Kaposvár
Fehérvár FC - MTK Budapest
DVSC-AVE Ásványvíz - Lombard FC Pápa
Pécsi MFC - Újpest FC
ZTE FC - Matáv FC Sopron
Budapest Honvéd - Vasas
Ferencváros - Előre FC Békéscsaba