Vágólapra másolva!
A Bayern München két góllal jobbnak bizonyult a német válogatottnál az Allianz Arena hivatalos megnyitójának alkalmából rendezett labdarúgó-mérkőzésen a bajor fővárosban.

Bayern München - Német válogatott 4-2 (2-0)
gól: Deisler (5.), Huth (36., öngól), Sagnol (74.), Salihamidzic (87.), illetve Borowski (51., 11-esből), Klose (86.)

Jürgen Klinsmann szövetségi kapitánynak ezúttal nélkülöznie kellett a Bayern válogatottjait, nélkülük pedig érzékelhetően gyengébben futballozott az alakulata az elvártnál. A találkozóra 66 ezer néző, azaz teltház előtt került sor, látványos felvezető műsort követően.

A szurkolók jelenlétére, illetve jegyvásárlásra a jövőben is nagy szükség lesz, Uli Hoeness, a Bayern menedzsere szerint ugyanis a tervezett bevételekkel számolva is 2027-re várható a kiadások megtérülése. A stadiont egyébként 340 millió euróból emelték, az összeget a Bayern mellett az 1860 München, valamint a 30 éves névhasználatért 90 milliót fizető Allianz Biztosító, továbbá a Dresdner Bank és egy magánbefektetői csoport adta össze.

A költségviseléshez hozzájárult az a 106 páholytulajdonos magánember vagy cég is, amely a következő idényre egyenként 90 ezer eurót fizetett a VIP-színvonalú kiszolgálásért. Az Allianz Arena a jövő évi világbajnokság egyik fő helyszíne lesz, itt játsszák majd például a nyitómérkőzést.