Vágólapra másolva!
Szerda este, 20.15-ös kezdéssel Splitre figyel a magyar futballtársadalom, a DVSC-AVE Ásványvíz labdarúgócsapata ugyanis 3-0-s előny birtokában lép pályára a Hajduk Split elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján. Supka Attila bízik abban, az előny elég lesz, sőt, akár növelni is tudja a Loki, míg kollégája, Miroslav Blazevic szerint továbbra is a horvátok a jobbak. A dalmát városba megérkezett közben Emilio Butragueno, a Real Madrid alelnöke is, aki Niko Kranjcart figyeli.

A Bajnokok Ligája-selejtező visszavágó előtt kedd este megtartotta utolsó edzését a DVSC-AVE Ásványvíz labdarúgócsapata, amely a spliti Poljud-stadionban a szerdai összecsapás időpontjában ismerkedett a környezettel.

"Látva a Hajduk két hazai mérkőzését - a Szuperkupa-döntőt, amelyet személyesen tekintettünk meg Herczeg Andrással, valamint tegnap videón a Zágráb elleni összecsapást -, egyértelműen leszűrhettük, hogy hazai környezetben a splitiek folyamatosan támadnak, mennek előre" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Supka Attila vezetőedző.

"Abban bízom ugyanakkor, hogy ezáltal szabadon hagynak területeket, amelyeket be tudunk játszani. Megpróbáljuk azt a játékot nyújtani, amit otthon is. Az ellenfélnek van nagyobb veszítenivalója, neki kell nyitni, előrejönni. Bízom a csapatomban, vagyunk olyan erősek, hogy ezt a háromgólos előnyünket megtartsuk, sőt, ha úgy alakul, akár még növelhetjük is."

A kedd délutáni sajtótájékoztatón Miroslav Blazevic elmondta, nehéz összecsapás elé néz csapata. "A labdarúgásban történnek csodák, de ebben most nem nagyon bízom. Korrekt mérkőzést szeretnénk játszani, és remélem, hogy nyerünk, ám illúzióim nincsenek. A 0-3 nem egy behozhatatlan hátrány, de ha az ellenfél olyan jó, mint amilyen a Debrecen, akkor a három gól ledolgozása nagyon nehéz feladat."

Ezzel szemben a Slobodna Dalmacija már másképp fogalmazza meg a Split edzőjének gondolatait, aki szerint "egyértelmű, a Hajduk jobb csapat!"

A lap szerint a sajtótájékoztatón az újságírókkal mindig barátságos Blazevic ezúttal igyekezett komolyan beszélni, mintha tanórán professzorként jelent volna meg a tanulók előtt. "A találkozó kezdeti fázisa a legnehezebb és a legfontosabb, nyomás alá kell helyezni a magyarokat, hogy olyan pszichológiai sokkhatás érje őket, amit nem viselnek el. Biztatónak látom, hogy a Debrecen idegenben gyengébben szerepel, ez lehet az egyik esélyünk. Úgy vélem, a Hajduk nyomását Splitben egy ellenfél sem bírná ki."

A szakvezető elmondta, akadnak gondok a csapaton belül, főleg a két szélsőhátvéd posztján, ami érdekes, a kezdőcsapatban ismét ott szerepel a Blazevic által napok óta ostorozott Blatnjak is. A tréner szerint sms-ek garmadát kapja, amely azt bizonyítja, egész Split a győzelemért harcol. S amint a sajtótájékoztatón bemutatta az egyik ajándékba kapott nyakláncot és a rajta található keresztet, talán "felülről" is vár segítséget szerda este.

A lap még egy érdekes információval rukkolt elő, megérkezett ugyanis Splitbe Emilio Butragueno, a Real Madrid alelnöke, aki amellett, hogy Zvonimir Boban és Davor Suker társaságában az Adria egyik legszebb városába, Trogirba is ellátogatott, főleg Niko Kranjcart figyeli.

A Slobodna Dalmacija szerint amennyiben a Hajduk kiesne, úgy minden bizonnyal a királyi gárda lecsap a horvát csatárra, akiért tízmillió eurót sem sajnál.

a várható összeállítások
Hajduk: Kale - Zlic, Granic, Djolonga - Biscevic, Damjanovic, Hrman - Kranjcar - Blatnjak, Busic, Bartulovic
Debrecen: Csernyánszki - Nikolov, Máté, Éger, Szatmári - Dombi, Vukmir, Halmosi - Sándor T. - Bogdanovic, Kerekes.

A 20.15-kor kezdődő összecsapást (tv: Sport 2) a szlovák Richard Havrilla vezeti.