Vágólapra másolva!
Már az 1-0-s hazai győzelemmel is elégedett lenne Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője a DVSC-AVE Ásványvíz elleni, jövő keddi Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzésen.

Hogyan is születtek a spliti gólok? Megnézem a meccs összefoglalóját!

A világhírű szakember ezt azután jelentette ki, hogy a Debrecen 5-0-ra gázolta el a Hajduk Split csapatát Horvátországban, és 8-0-s összesítéssel lépett tovább. "Ez egy nagyon meggyőző eredmény. Nem akarunk otthont gólt kapni, 1-0-val vagy 2-0-val már kiegyeznék" - mondta Ferguson.

A Machester utoljára 2002. augusztus 27-én fogadott magyar csapatot, akkor BL-selejtezőn 5-0-ra nyert a Zalaegerszeg ellen, miután az első összecsapáson - óriási meglepetésre - 1-0-ra kikapott a Puskás Ferenc-stadionban. Az angol sztáralakulat eddig 13-szor játszott magyar klubok ellen, nyolcszor győzött, négyszer kikapott, és egyszer döntetlent ért el, a gólkülönbsége 23-12.

Szinte valamennyi debreceni háztartásban a Hajduk Split-Debrecen találkozót nézték szerdán este, a vendéglátóegységek pedig komoly forgalmat bonyolítottak le. A debreceniek a cívisváros több pontján is szervezett keretek között szurkolták végig óriáskivetítők előtt az 5-0-s hajdúsági sikert, így a Kossuth téren és az egyetemi kulturális klubban is.

Az ünneplés a találkozó lefújása után sem ért véget. Voltak, akik a Debreceni Egyetem előtti szökőkútban fürödtek, míg mások a belváros utcáin énekelve adtak hangot örömüknek. A hívek azonban arra is ügyeltek, hogy mindezt kulturált keretek között tegyék, így a rend szigorú őrei munka nélkül maradtak.

A nagyszerű továbbjutás miatt egyébiránt elmarad a szombatra kiírt Kaposvár- DVSC bajnoki mérkőzés. A találkozó új időpontját a hajdúsági gárda nemzetközi kupaszereplésének függvényében jelöli ki a Magyar Labdarúgó Liga. Az is biztos, hogy a DVSC a harmadik fordulóban nem augusztus 21-én, hanem egy nappal korábban, augusztus 20-án 18 órakor fogadja az MTK Budapest együttesét.

A Manchester-Debrecen BL-összecsapás első felvonását jövő kedden rendezik a legendás Old Trafford-stadionban.