Vágólapra másolva!
A szurkolók  körében nagy érdeklődés kíséri a DVSC-AVE Ásványvíz labdarúgócsapatának keddi, manchesteri Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzését, ezt jelzi, hogy nemcsak Debrecenből szerveznek utazásokat Angliába, hanem az ország más nagyobb városaiból is. Külön repülőgép száll fel például Ferihegyről, sokan pedig autóbusszal kelnek útra.

Képíró János, a DVSC biztonsági igazgatója elmondta: a debreceni drukkerek egy nagyobb csoportja vasárnap már el is indult, míg a klub által bérelt repülőgépek közül az egyik hétfőn reggel, míg a másik egy nappal később száll fel a cívisváros repülőteréről. Előbbi szállítja a meccs helyszínére a csapatot, mely este, magyar idő szerint 21 órakor tréningezik az Old Trafford Stadionban.

"A Manchester United otthonául szolgáló legendás létesítmény várhatóan zsúfolásig megtelik majd kedden este. Rendszeresen egyeztetünk a manchesteri rendőrökkel, az ő várakozásaik szerint telt ház lesz, azaz 68 ezren látogatnak ki a DVSC vendégjátékára. Bár az angolok semmit sem tudnak rólunk, a Hajduk Split felett aratott elsöprő diadalunk híre igencsak megmozgatta az MU-tábort" - fejtette ki Képíró.

A BL-selejtező 3. fordulójának első felvonását az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése értelmében spanyol játékvezetői négyes dirigálja: a játékvezető a 41 éves Luis Medina Cantalejo lesz, aki 2002 óta tagja a FIFA-keretnek. A sevillai sípmestert a második számú spanyol játékvezetőnek tartják, benne van a jövő évi vb-re jelölt bírói keretben is. Medina Cantalejo segítői Oscar Martinez Samaniego és Pedro Medina Hernandez lesznek, míg negyedik játékvezetőként Javier Turienzo Alvarez utazik Manchesterbe.