Vágólapra másolva!
Kedden az E, F, G és H csoport két-két mérkőzésével folytatódnak a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájának küzdelmei, melynek során négy csapat is bebiztosíthatja a továbbjutását.

Az F jelű kvartettben az Olympique Lyon és a Real Madrid kerülhet a legjobb 16 közé, de ehhez egymásra is szükségük van. Előbbi az Olimpiakosz, utóbbi a Rosenborg otthonába látogat, s ha ismét érvényesül a papírforma, akkor biztosan az első két helyen végez a két gárda.

A francia bajnoknak a döntetlen is elég lehet, amennyiben a spanyolok nyernek Norvégiában. A madridiak sikerük esetén csak abban az esetben nem érezhetik még biztonságban magukat, ha a Lyon kikap Görögországban.

A H csoportban is hasonló a képlet: a Chelsea és a Liverpool akkor lép tovább, ha előbbi idegenben a Real Betis, utóbbi pedig hazai pályán az RSC Anderlecht ellen nyer. A londoniaknak ugyanakkor siker esetén az is megfelel, ha címvédő angol riválisuk döntetlent ér el Juhász Roland gárdájával szemben.

A játéknap legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóját az E csoportban játsszák: a Milan a PSV Eindhovenhez látogat, azaz az előző kiírás elődöntős párharca ismétlődik meg. Két hete a hollandok döntetlent értek el Milánóban.