Vágólapra másolva!
Az A, B, C és D csoportban szereplő elitklubok közül egyedül a Manchester United került bajba a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután az 5. fordulóban csak gól nélküli döntetlent ért el a Villarreal ellen.

"Több támadásunk is igen ígéretes volt, de sajnos csatáraink ezen a napon nem a góllövő cipőjüket húzták fel. Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével" - mondta Sir Alex Ferguson vezetőedző, aki elsősorban a balszerencsével indokolta a Vörös Ördögök újabb botlását. Szintén a Manchesterhez kapcsolodó hír, hogy a Vodafone az idény végén megszünteti a csapat támogatását, ami évente megközelítőleg 9 millió fontot jelentett a klub számára.

A D csoportban továbbra sem dőlt el semmi, ugyanis az éllovas Villarreal és a sereghajtó Benfica között is mindössze két pont a különbség. A zárófordulóban a spanyolok a Lille-t, míg a portugálok a Manchester Unitedet fogadják.

Az A és a B jelű kvartettben minden a papírforma szerint alakult: előbbi négyesben a Juventus és a Bayern München is begyűjtötte a három pontot, míg utóbbiban az Ajax, így mindhárom gárda csatlakozott a továbbjutottak táborához. Az olasz és német csapat a zárókörben dönti el a csoportelsőség kérdését, a hollandok pedig biztosan másodikként lépnek tovább az eddig százszázalékos Arsenal mögött.

"Nehéz volt feltörni ellenfelünk védekezését, mivel megszállta saját térfelét és kontrázni se nagyon akart. Ez a siker azért volt nagyon fontos, mert megnyugodhatunk és februárig csak a Serie A-ra és az Olasz Kupára kell koncentrálnunk" - értékelt Fabio Capello, a torinóiak mestere az FC Bruges legyőzése után.

Felix Magath, a bajorok trénere ugyancsak elégedetten nyilatkozott, hiszen együttese 4-0-ra nyert a Korsós Györgyöt végig soraiban tudó Rapid Wien ellen: "Nagyon jól futballoztunk, a csapat minden tagja jól játszott. Szerintem a Juventusnak és a Bayernnek egyaránt 50 százalék esélye van a csoportelsőségre".

A C csoportban sem történt meglepetés, hiszen az FC Barcelona 3-1-es győzelmet aratott a Werder Bremen felett, így már biztosan kvartettje élén végez. A csoport másik találkozóján az Udinese az utolsó tíz percben fordított a Torghelle Sándort a 83. perctől soraiban tudó Panathinaikosz otthonában, így a zárókörben hazai pályán elég egy döntetlent elérnie a katalánok ellen a továbbjutáshoz.