Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd 3-1-re nyert a BKV Előre otthonában, így kettős győzelemmel jutott tovább a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A pálya árnyékos részein jég borította a pályát, így gyakran irreális körülmények között játszottak a csapatok.

Labdarúgó Magyar Kupa, nyolcaddöntő:
BKV Előre - Budapest Honvéd 1-3 (1-3)
Sport utca, 800 néző
v.: Szabó Zsolt (Kispál, Tóth II V.)
BKV: Stefán - Molnár, Kasza, Matondo, Sidó - Vass, Varga, Galántai (Szőke, 44.), Sándor (Sipos, 74.) - Nemecsek, Kovács.
Honvéd: Tóth I. - Kovács N., Udvari, Kovács Z., Takács Z. - Dobos (Zana, 46.), Dancs, Venczel, Genito (Borgulya, 68.) - Lázár, Miro (Bojtor 60.).
gól: Sándor I. (21.), illetve Miro (18.), Takács Z. (25.), Dobos (41.)
sárga lap: Galántai (19.), Kovács A. (24.), Varga A. (44.), Zana (63.), Borgulya (73.)

18. perc: Takács szabadrúgása után Dancs csúsztatott Miro elé, aki 12 méterről, fordulásból a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

21. perc: Matondo indult meg a jobb oldalon, középre gurított labdáját pedig az érkező Sándor 7 méterről az üres kapuba gurította (1-1).

25. perc: Takács szabadrúgásból, 25 méterről a kapu bal felső sarkába bombázott (1-2).

40. perc: Takács előreívelését Dobos hat méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtte (1-3).

71. perc: Sándor 22 méteres bombáját Tóth Iván bravúrral hárította.

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első negyedóra, a vendégek azonban rákapcsoltak, és megnyugtató előnyt szereztek. Szünet után számos helyzet alakult ki a kapuk előtt, a BKV főként szabadrúgásokból veszélyeztetett, de a Honvéd kapuját magabiztosan őrizte Tóth Iván. A kispestiek gyors indításokkal próbálkoztak veszélyeztetni, gól azonban nem született a második játékrészben.

(MobilPress)