Vágólapra másolva!
Megérkezett Magyarországra Fehér Csaba, a PSV Eindhoven védekező középpályása, aki nyárig az Újpest FC együttesében fog - kölcsönben - szerepelni. A lila-fehér drukkerek sokat várnak a 29 esztendős válogatott játékostól, akit az állandó játéklehetőség vonzott az Arany Ászok Ligába.

"Szombaton hajnali négykor indultam haza autóval, és este nyolckor értem Magyarországra. Hétvégén kipihenem az utazás fáradalmait, hétfőn pedig már ott leszek a csapat következő edzésen. Mondhatom, nagyon várom már, hogy újra magamba szívhassam az újpesti öltöző páratlan hangulatát" - mondta az ujpestfc.hu-nak az eindhoveni idők előtt négy évig Bredában légióskodó szekszárdi születésű játékos.

"Két hete, amikor itthon voltam, elbeszélgettem az újpesti vezetőkkel, aminek az lett a vége, hogy 'hirtelen' komoly lehetőséggé vált a hazatérésem. Nagyon sok tényezőn múlt, hogy a terv valóra váljon, ezért csak akkor léptünk a hírrel a nyilvánosság elé, amikor gyakorlatilag már minden sínen volt. Nagy örömömre szolgál, hogy még a légiós éveim vége előtt újra magamra húzhatom az Újpest mezét, ami számomra minden másnál értékesebb dolog. Egyelőre csak a tavaszi idényre szól a visszatérésem, de továbbra is tartom, hogy a külföldi évek után Újpesten szeretném befejezni aktív pályafutásomat."

Az Újpest-szurkolók rendkívüli erősítésnek tartják Fehér Csabát, sokan - a Ferencváros 9 pontos előnyének a dacára - még a bajnoki arany megszerzését sem tartják lehetetlennek. "Roppant megható, hogy ilyen szeretettel gondolnak rám a drukkerek, de annak még jobban örülök, hogy a szurkolók továbbra is ennyire szeretik a klubot. Ilyen közegben nagyszerű érzés futballozni."

A szekszárdi évei után a Pécsben, az Újpestben, az MTK-ban, majd - a hollandiai évek előtt - a belga Geelben is megfordult válogatott játékos sok ismerős arccal találkozhat újra a Megyeri úton: "Igaz, hogy öt év után térek haza Újpestre, ám ide tényleg hazajövök, ami eleve nem lehet olyan, mintha bármelyik másik klubhoz kerülnék. Erős Karcsi, Simek Peti, Kovács Zoli, Tamási Zoli és Juhár Tomi a 'régi' Újpestből és a válogatottból játékostársként is ismerősök, ezért egyáltalán nem lesz idegen a mostani csapat számomra. Hollandiában végigdolgoztam az alapozást, ezért erőnlétben nincs lemaradásom. Persze azért jó, hogy nem holnap kezdődik a tavaszi szezon, mert így lesz időm játékban is összerázódni a régi és az új társakkal."