Vágólapra másolva!
A hétközi vb-selejtezők után a hét végén ismét a bajnoki küzdelmek felé fordult a figyelem, Olaszország kivételével, ahol a pápa halála miatt elmaradt a forduló - a többi bajnokságban gyászszünettel emlékeztek meg II. János Pálról. Álomcsapatunkból így hiányoznak a Serie A focistái, a Primera Divisiónt viszont négyen is képviselik.
Brad Friedel (amerikai, Blackburn Rovers): A Blackburn drukkerei nem sok jóra számítottak a Manchester United elleni, idegenbeli bajnoki előtt, de csapatuk remekült helytállt az Old Traffordon, és ponttal távozott Manchesterből. A mérkőzés egyik hőse a Rovers kapusa, Friedel volt, aki több bravúros védést is bemutatott.
Michael Hartman (német, Hansa Rostock): A keletnémet együttes ugyan továbbra is kieső helyen áll a Bundesligában, de a rostockiak jól láthatóan nem adták fel a küzdelmet a bennmaradásért, és ezt a hét végén a Mainz bánta. A Hansa hazi pályán 2-0-ra tudott nyerni a mainziak ellen, és az egyik találatot a télen a Herthától igazolt jobbhátvéd, Hartmann érte el.Iván Helguera (spanyol, Real Madrid): A királyi gárda középhátvédje a hét közepén még azon háborgott, hogy Luis Aragonés nem hívta be a spanyol válogatottba, de a hét végi bajnokin a lehető legjobb módon mutatta, hogy beférne a nemzeti csapatba. Az Albacete ellen a Real egyik legjobbja volt, és még gólt is szerzett.Daniel van Buyten (belga, Hamburger SV): A belga válogatott középhátvédje nagy blamázstól mentette meg a Vörös Ördögöket a hét közben, hiszen a San Marino elleni vb-selejtezőn ő érte el a győztes találatot. A bekk ezen a meccsen gólerősségével, a hét végi, Freiburg elleni bajnokin pedig védőmunkájával hívta fel magára a figyelmet.Grégory Vignal (francia, Rangers FC): A skót bajnokságban a hét végén a Celtic nagy meglepetésre botlott, és az ősi rivális Rangers ezt ki is használta, ha nem is könnyen. A glasgow-iak nagy nehézségek árán győzték le a Motherwell együttesét, és a 3-2-es győzelemből a francia balhátvéd, Vignal két találattal vette ki a részét.
Joaquín (spanyol, Real Betis): A sevillai zöld-fehérek parádés mérkőzést játszottak a Camp Nouban a Barcelona ellen, és kicsit nagyobb szerencsével akár a győzelmet is megszerezhették volna, de a 3-3-as döntetlen miatt sem kell szégyenkezniük. A találkozó egyik legjobbja a vendégek focistája, Joaquín volt, aki kétszer is betalált, és állandóan rettegésben tartotta a hazaiak védelmét.Igor Biscan (horvát, Liverpool FC): A Vörösök a hét végén újabb nagy lépést tettek a hőn áhított negyedik hely felé, és ehhez a Bolton Wanderers kellett legyőzniük. A tulajdonképpen rangadónak számító meccsen a mindent eldöntő találatot a hajrában Biscan szerezte, akinek a szezon végén lejár a szerződése a klubnál - a horvát középpályás elég meggyőzően érvel a kontraktus meghosszabbítása mellett.Thorsten Frings (német, Bayern München): A bajorok fél szemmel már a Chelsea elleni Bl-meccsre figyelve léptek pályára a hét végén a Bundesligában, de ez sem zavarta őket abban, hogy viszonylag simán nyerjenek a Wolfsburg otthonában. A találkozót a középpályások hozták a bajoroknak, Frings például gólt szerzett és gólpasszt is adott, miközben a tőle megszokott precizitással hajtotta végre védőfeladatát is.Adriano Correai (brazil, Sevilla FC): A Primera División élcsoportjában a két éllovas mögött elképesztően szoros a helyzet, a harmadik és a hatodik helyezettet csupán egy pont választja el egymástól. Utóbbi pozícióban a Sevilla FC áll, amely a hét végén kissé nyögvenyelősen győzte le a Numanciát - a meccs egyetlen gólját a télen igazolt brazil focista, Adriano érte el, aki a teljes bal oldalt bejátszotta.
Matt Moussilou (francia, Lille OSC): A Lille együttese az Istres elleni találkozót megelőzően már nyolc hete nyeretlennek mondhatta magát a Ligue 1-ben, de a sereghajtó elleni mérkőzés kiváló alkalomnak ígérkezett a széria megszakítására. Nos, a várva várt győzelem valóban megszületett, nem is akárhogyan: a Lille ugyanis 8-0-ra diadalmaskodott, a fiatal csatár, Matt Moussilou pedig egymaga négyszer volt eredményes.Diego Forlán (uruguayi, Villarreal CF): A spanyol bajnokság jelenlegi szezonjának legnagyobb pozitív meglepetése a Villarreal együttese, amely jelenleg a harmadik helyen áll, és a hét végén is nyerni tudott, mégpedig a Bilbao ellen. A csapat uruguayi támadója, Forlán ezen a találkozón egy gólt ért el, de adott egy góltpasszt is, és a hét közben uruguayi színekben a brazil válogatott elleni vébéselejtezőn is betalált.