Vágólapra másolva!
A csütörtöki és a jövő heti, Parma elleni UEFA-kupa-negyeddöntőben ismét Sáfár Szabolcs védi majd az Austria Wien hálóját. Az előző mérkőzésen a stabil kezdőnek számító horvát Joey Didulicát kiállították, így kétmeccses eltiltását tölti. A 30 éves Sáfár az európai labdarúgókupák negyeddöntőinek egyetlen magyar szereplője.

A 14-szeres magyar válogatott kapus - aki már osztrák állampolgársággal is rendelkezik - a klub alacsonyabb osztályban szereplő tartalékgárdájában melegített a fellépésre.

"Az volt a fontos, hogy megőrizzem a meccsrutinomat, tehát nem bánom, hogy csak a kiscsapatban jutottam szóhoz. Készen állok a feladatra" - mondta Sáfár.

A játékos jónak látja együttese továbbjutási esélyeit. "A Parmának remek a védelme, de úgy vélem, hogy korábbi ellenfeleink között volt az olaszoknál jobb csapat is. Őket is elbúcsúztattuk, tehát most is joggal bízhatunk a sikerben" - fogalmazott a hálóőr.

Sáfár a mostani szezonban negyedszer védi majd a bécsiek hálóját UEFA-kupa-találkozón, s eddigi szereplései során még egyszer sem kapott ki a csapata. Bár a magyar futballista szerződése a nyáron lejár, a jövőjéről egyelőre még nem akart nyilatkozni.

április 7., csütörtök:
UEFA-kupa, negyeddöntő, első mérkőzések:
CSZKA Moszkva (orosz) - AJ Auxerre (francia) 18.30
Austria Wien (osztrák) - AC Parma (olasz) 20.45
Newcastle United (angol) - Sporting Lisboa (portugál) 20.45
Villarreal (spanyol) - AZ Alkmaar (holland) 20.45