Vágólapra másolva!
A klub fennállása során először jutott a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe a Matáv FC Sopron labdarúgócsapata, amely változatos mérkőzésen, hosszabbításban verte 4-2-re a Budapest Honvéd együttesét.

eredmény, Magyar Kupa, elődöntő
Matáv FC Sopron - Budapest Honvéd 4-2 (1-1, 1-1, 2-1)
Sopron, 3000 néző
v.: Szarka
Sopron: Balogh J. - Bagoly, Fehér, Szekeres, Szabó O. - Földvári (Csordás, a szünetben), Somorjai (Pintér, 59.), Lazic, Balaskó (Sira, 56.) - Bárányos, Tóth M.
Honvéd: Takács T. - Kovács N., Mészáros, Budovinszky, Takács Z. (Baranyai, 90.) - Dobos (Dancs, 99.), Lázár, Vadócz, Vén (Kozarek, 88.) - Herczeg, Szili
gól: Szekeres (8.), Csordás (96.), Bárányos (110.), Lazic (120.), illetve Kovács N. (21.), Budovinszky (107.)

Soha sem fordult még elő a soproni labdarúgás történetében, hogy Magyar Kupa-döntőbe jusson a város együttese. Ehhez a Matáv FC Sopron állt a legközelebb, hiszen a Kazincbarcika kiverésével már az elődöntőbe jutás is rekordnak számított, a Honvéd ellen pedig egyértelműen a hazaiakat tartotta mindenki esélyesnek.

Ennek megfelelően is kezdődött a mérkőzés, az első negyedórában Balaskó szögletei megoldhatatlan feladatot jelentettek a fővárosiaknak. Amíg a 7. percben Tóth Mihály fejese a kapufán csattant, addig egy perccel később a második sarokrúgás már meghozta a várt eredményt: Balaskó jobbról remekül csavart középre, Szekeres lendületből érkezett ls 10 méterről védhetetlenül fejelt a léc alá. (1-0).

A 15. percben Balaskó ezúttal balról tekert a kapu elé, ismét Szekeres került helyzetbe, ám közeli lövését Lázár a gólvonalról kivágta.

Húsz percnek kellett eltelnie, hogy a Honvéd egyáltalán fellélegezzen, s kicsit lazítson a szorításon. Ez olyan jól sikerült, hogy a 20. percben Vén Pazar indítása Herczeget találta meg, a csatár lövését azonban a jól kimozduló Balogh hárította.

A fiatal kapus egy perccel később már nem védhetett, Kovács Norbert a 16-os jobb oldali csücskén gondolt egy merészet, s ballal pazar mozdulattal csavart a jobb felső sarokba (1-1).

A félidő hajrájában Vén és Somorjai még veszélyeztetett egy-egy távoli lövéssel, az eredmény azonban nem változott.

A második játékrész elején Tóth Mihály közeli fejese okozott először riadalmat, Takács azonban biztosan fogta a labdát. Nem akadt átütőerő a hazai támadásokban, így Pintér Attila vezetőedző pillanatok alatt kihasználta mindhárom cserelehetőségét, a félidőben beállt Csordást Sira és Pintér Zoltán is követte - ami meglepő volt, hogy az egyik csere "áldozata" éppen Balaskó lett.

A 72. percben Tóth került helyzetbe, de tíz méterről leadott, bal felső sarokra tartó lövését Takács nagy bravúrral védte. Az utolsó öt percben mindkét oldalon kimaradt egy-egy ziccer: előbb Herczeg beadását Szili fejelte kapura, Balogh nagyot nyújtózkodott, de kipiszkálta a labdát. Az ellentámadásból Csordás 15 méteres lövését fogta Takács.

A rendes játékidő utolsó percében még egy sérülés borzolta a kedélyeket, a Honvéd védője, Takács Zoltán, valamint a hazaiak támadója Csordás összeütközött, a fővárosi játékost (aki a fejére kapott nagy ütést) hordágyon kellett levinni, nem is folytathatta a játékot.

A hosszabbítás hetedik percében ismét a Sopron jutott vezetéshez: Bagoly jobb oldali beadását Sira fejelte le, Csordás pedig 5 méterről jobbal a jobb sarokba lőtt (2-1). A 105. percben Budovinszky távoli bombája centikkel kerülte el a soproni kaput, s még a ráadás első félidejében Bárányos szabadrúgása a bal kapufáról Bagoly elé pattant, aki a gólvonal előtt nem találta el a labdát.

Góllal kezdődött a hosszabbítás második fele is, a 107. percben Budovinszky 28 méterese szabadrúgásból gyönyörű gólt helyezett el a soproni kapu jobb alsó sarkában (2-2). Három percig örülhetett a füstbombákkal ünneplő kispesti tábor, Sira remek labdát adott Bárányosnak, akinek első lövését még kiütötte Takács, az ismétlésre azonban sem ő, sem a Honvéd-védők nem értek oda időben (3-2).

Az utolsó percekben még Lazic is eredményesnek bizonyult, az igazi kupacsatát így a Sopron 4-2-re nyerte, ezzel a klub történetében először MK-döntőbe verekedte magát, azaz Pintér Attila a tavalyi, ferencvárosi diadal után ismét a sikerre vezetheti aktuális csapatát.

A BKV Előre-Ferencváros elődöntőre szerdán, 16.30-as kezdéssel kerül sor.