Vágólapra másolva!
Carlos Bianchi lett az Atlético Madrid labdarúgócsapatának új vezetőedzője. Az 55 éves argentin szakembert két évre szerződtette a fővárosi klub.

Cesar Ferrando, a korábbi tréner a csapat gyenge szereplése miatt volt kénytelen felállni a kispadról. Az utolsó nyolc fordulóban nyeretlen gárda a 38 kör alatt csupán 40 gólt szerzett, és miután csak a 11. lett a végelszámolásnál, a következő szezonban nem léphet ki a nemzetközi porondra.

A Boca Juniors sikerkovácsát a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS két alkalommal, 2000-ben és 2004-ben is az év edzőjévé választotta.

Bianchi tavaly júliusban, másfél évvel szerződésének lejárta előtt, a kolumbiai Once Caldasszal szemben büntetőpárbajban elveszített Libertadores Kupa-döntőt követően távozott a legnépszerűbb argentin klubtól. A kiváló szakember 2000-ben érkezett a Boca Juniorshoz, amellyel négy év alatt háromszor hódította el a Libertadores-kupát, 2002-ben pedig a Klub Világkupát is megnyerte.

Az Athletic Bilbao labdarúgócsapata harmadik spanyol együttesként indulhat az Intertotó-kupában, miután az európai szövetség felajánlott egy kiadó helyet. A baszk együttes, amely kilencedik helyen végzett a spanyol élvonalban, az FC Valenciához és a Deportivo La Corunához csatlakozik.

A sorozat június 18-án kezdődik, s a három győztes a korábbi évekhez hasonlóan felkerül az UEFA-kpa főtáblájára.