Vágólapra másolva!
Továbbra sem született megállapodás a Budapest Honvéd és egykori vezetőedzője, Tornyi Barnabás között, s ha a helyzet nem változik kedd délig, a kispesti klub nevezését nem fogadják el, azaz a következő idényben nem indulhat a labdarúgó-bajnokság élvonalában.

"A közvetítést felvállaló Kisteleki István ligaelnök ugyan nagyon készséges volt, de elmondta, mivel a fellebbviteli bizottság határozata érvényben maradt, kedden nagy valószínűséggel kizárják a csapatot, ha nem születik megoldás" - közölte Kiss Zsolt, a Honvéd kisebbségi tulajdonosa,.

Kiss még hozzátette, a testület határozata ellen benyújtott felülvizsgálati kérelemről, illetve a törvényességi felügyeletről 30 napon belül döntenie kell a közigazgatási bíróságnak, amely a jogerős ítéletig felfüggesztheti az fb határozatát.

Az MLL kedden megválasztott elnöke az eset lezárásáig, azaz kedd délutánig nem kívánt nyilatkozni.

"Az elmúlt napokban nem beszéltünk a trénerrel, még korábban 15 millió forintot ajánlott fel neki az egyesület, amelyet további 5 millióval toldott meg a Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület. Ezt Tornyi nem fogadta el" - fogalmazott Kiss.

A csapat korábbi trénere azt mondta: egy hónapja háromszor is találkozóra hívták őt és ügyvédjét a Honvéd vezetői, azonban félórával a megadott időpont előtt mindegyiket lemondták.

"Ezt követően Szili Árpád ügyvezető igazgató lépett velem kapcsolatba, s fordította le Piero Pini többségi tulajdonos elképzeléseit. Ezekből kettő elfogadhatatlan volt. Az egyik szerint közös menedzserirodát alakítottunk volna, míg a másik arról szólt, hogy legyek szakmai igazgató a klubnál. A harmadikban valamennyi pénzt ajánlott, de összeget nem említett, majd Szili kettőnk beszélgetése alkalmával azt mondta, ahogy Pinit ismeri, 15 millióra gondolt. Pár nappal később megkeresett a KLTE elnöke, aki 5 millió forintot ajánlott fel" - fogalmazott Tornyi, majd hozzátette, az elmúlt napokban nem keresték.

Kiss leszögezte, amennyiben kizárják a csapatot az élvonalból, teljes offenzívát indítanak, mivel törvénytelen és jogsértő határozat alapján járnának el a magyar labdarúgás vezetői, ráadásul úgy, hogy a liga a feljutásért járó, míg az MLSZ Torghelle Sándor nevelési pénzével tartozik a klubnak.

"Pini azt tervezi, ha a bíróságon bebizonyosodik, hogy jogszerűtlenül zárták ki a Honvédot, 500 millió forintos kártérítési pert indít az MLSZ ellen" - mondta Kiss.

Tornyi Barnabás 2004 márciusában pert nyert a klub ellen, s a fővárosi ítélőtábla jogerős döntése szerint 29 millió 400 ezer forint illeti meg. A vezetőedzőt az időközben tulajdonos- és névváltozáson átesett csapatot akkor működtető kft. vezetése 2001. április 11-én menesztette. Az indoklás szerint szerződésszegés miatt állították fel a kispadról. A szakember bíróságra vitte az ügyet, a pert első fokon elvesztette, ám másodfokon neki adtak igazat.

Az ügyben a liga fegyelmi bizottsága, majd pedig a szövetség fellebbviteli bizottsága is állást foglalt, és június 15-ét szabta meg a tartozás rendezésének határidejeként, ellenkező esetre pedig alsóbb osztályba sorolást, illetve az átigazolásból való kizárást helyezett kilátásba.

A Budapest Honvéd a hónap elején felülvizsgálati kérelemmel fordult a Fővárosi Bírósághoz, majd a múlt héten törvényességi felügyeletet kért, ám az MLSZ elnöksége csütörtöki ülésén úgy foglalt állást, hogy a korábban meghozott elmarasztaló döntés végrehajtását nem függeszti fel, de leszögezte, hogy az a liga versenybizottságának hatáskörébe tartozik.