Vágólapra másolva!
Nem könnyű az idegenlégiósok élete Törökországban, hiszen többségüknek egy teljesen új életstílust, mentalitást kell megszokniuk. Megtapasztalhatta ezt a néhány éve a Besiktasban szereplő Pascal Nouma is, akivel a pályán nem is volt semmilyen probléma, hiszen ontotta a gólokat a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is. A pályán kívül azonban már akadtak gondjai, különösen azután, hogy az egyik éjszaka egy török bulvárlap munkatársa egy bárban lefotózta Noumát.

A csatár erre azzal válaszolt, hogy a kezével egyértelmű jeleket mutatott a fotós felé, aki természetesen ezt is lefényképezte, és a kép a címlapon jelent meg az újságban. Némileg érthető tehát, hogy Nouma nem nagyon kedvelte ezután az újságírókat, de mégis túl merész lépésre szánta el magát. A Besiktas egyik edzésén egy forgatócsoport is megjelent, hogy felvegye a futballisták néhány megmozdulását. Noumának ez nem nagyon tetszett, és elégedetlenségét egy vödör vízzel fejezte ki, amit az elképedt operatőr fejére öntött. A kameraman elsősorban nem a saját testi épsége miatt volt dühös, hanem azért, mert a méregdrága felszerelés is tönkrement.

Még rosszabbul járt az az idő tájt a Trabzonsporba igazolt lengyel Tomasz Iwan, aki a PSV Eindhovent hagyta ott a napfényes Törökország kedvéért. A középpályás december végén szerződött Trabzonba, január első napjaiban azonban új vezetőség került a klub élére, amely az Iwant leigazolt edzőt, Giray Bulakot is menesztette.

A klub az anyagi nehézségei miatt még nem tudta kifizetni a PSV Eindhovennek a játékos vételárát, és úgy tűnik, hogy nem is fogja, mert az új edző, Sadi Tekelioglu kijelentette, hogy nem tart igényt a focistára. Mint kiderült, Bulak azzal magyarázta Iwan leigazolását, hogy szeretné megerősíteni a támadórészleg bal oldalát. Utána azonban kiderült, hogy a lengyel futballista nem is ballábas...

Nem csak a játékosokkal történnek érdekes dolgok Törökországban, a sztorikból a játékvezetők sem maradnak ki. Az egyik legjobb török bíró, Serdar Tatli egyszer kilátogatott egy amatőr mérkőzésre szülővárosában, Sanliurfában, ahol az Eyupspor és a Viransehir Idmanyurdu mérkőzött egymással. A találkozót egy hölgy vezette, és ez az Eyup szurkolótáborát arra ösztönözte, hogy különböző trágár rigmusokat skandáljon a bíróról. Serdar ezt nem hallgathatta tétlenül, odament a fanatikusokhoz, és megpróbálta elmagyarázni nekik, hogy amit csinálnak, az teljességgel helytelen. Az észérvek azonban nem hatottak, sőt, Serdart a rendőröknek kellett megmenteni a 30 fős csoport elől.