Vágólapra másolva!

Újabb pénzbüntetést kapott a Zaragoza

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) 9 ezer euróra büntette a Real Zaragozát, amelynek szurkolói rasszista megnyilvánulásokkal zavarták Samuel Eto'ót, a vendég FC Barcelona kameruni játékosát a két klub szombati bajnoki mérkőzésén. A vétkes egyesületnek tíz napja van a fellebbezésre.

A hétvégi Real Zaragoza-Barcelona mérkőzésen a hazai csapat szurkolói rasszista bekiabálásokkal szidták a vendégek kameruni játékosát, Samuel Eto'ót. Az eset nem múlt el nyomtalanul, hiszen a Spanyol Labdarúgó Szövetség 9000 eurós büntetést szabott ki a Zaragozára. Ez az összeg nagyságrendekkel több az eddigi ítéletekhez képest. A észak-spanyolországi csapatot idáig már kétszer büntették 600 euróra hasonló eset miatt, legutóbb február elején. A klub "szurkolói" akkor a Betis brazil játékosát, Robertet találták meg.

A Zaragoza elöljárói mindent megtesznek annak érdekében, hogy megtalálják és megbüntessék a rasszista szurkolókat. "A rendőrség segítségét kérjük, hogy megtaláljuk a felbujtókat"- áll a klub közleményében. "Akiket sikerül azonosítanunk kemény büntetésre számíthatnak és átadjuk őket a hatóságoknak."

Eto'o a második félidő vége felé a rasszista megnyilvánulások miatt el akarta hagyni a pályát, ám csapattársai és Frank Rijkaard edző végül meggyőzték, hogy folytassa. Az incidens miatt a stadion hangosbemondóján megkérték a szurkolókat, hogy tartózkodjanak a rasszista bekiabálásoktól, kevés sikerrel, hiszen azok a lefújás pillanatáig folytatódtak. A meccset végül a Barcelona nyerte 2-0-ra.

Eto'o szerint túl enyhe ítélet született. A futballista sokkal szigorúbb büntetést követel. "Példát kell statuálni, erre ez a határozat nem elégséges. Ha esetleg egy évre betiltanák a zaragozai stadiont, akkor a szurkolók is magukba szállnának. Elfogadhatatlan, hogy a bőröm színe miatt provokáljanak. Amikor le akartam jönni a pályáról, a vezetők arra kértek, maradjak, és megígérték, a többiek gólokkal bosszulják meg az engem ért sérelmeket" - idézte Eto'ót az MTI.