Vágólapra másolva!
Hétfőn este, magyar idő szerint 20 órakor lépett pályára hosszú szünet után először Gera Zoltán. A West Bromwich magyar középpályása a tartalékcsapat Bolton elleni találkozóján 45 percig volt a gyepen.

Gera visszatérésére igazán illusztris társaságban került sor, hiszen az ellenfélnél világsztárok is pályán voltak a tartalékok között. A Boltonban végig játszott az egykor Afrika legjobbjának választott, és a Liverpoolt is megjárt El Hadji Diouf, de ott volt a legmagasabban jegyzett mexikói játékos, Francisco Borgetti is. Gera kéthetes intenzív edzésmunka után először tapasztalhatta meg, hogy meccskörnyezetben hol is tart, és saját bevallása szerint érzi még magán a mérkőzéshiányt.

"Az edzéseken azért jobban ment a játék, mint most, de ez természetes, hiszen egy meccs más, mint egy edzés. Az iram nem volt olyan heves, mint egy éles bajnokin, és nem is igazán fáradtam el, de előzetesen azt beszéltük meg, hogy 45 percet játszok, így a második félidőre már nem mentem ki. Vegyes érzéseim vannak, mert volt néhány olyan szituáció, amit jobban kellett volna megoldanom, de akadt egy-két olyan megoldás is, amit még nem vártam volna magamtól. Védekezésben és támadásban is volt feladatom, és bár igyekeztem, azért még becsúsztak hibák. Az egyik ilyenből majdnem gólt kaptunk, nem sokkal később viszont már én kerültem helyzetbe kerültem, de sajnos nem találtam el tökéletesen a labdát, így a kapus védeni tudott."

A WBA honlapjának tudósítása szerint Gera az általa említett szituációk mellett még egy pazar átadással tűnt ki, de a gólpasszt érő labdáját elpuskázta Rob Elvins, aki ezzel a meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki.