Vágólapra másolva!
Igényt tart a nagy sztárokra - például Beckhamre, Ronaldóra és Raúlra - Fabio Capello, a Real Madrid labdarúgócsapatának frissen kinevezett edzője. Az olasz szakembert - aki 1996/97-ben már dolgozott az együttesnél - csütörtökön mutatták be a sajtó képviselőinek.

Ramon Calderón, a madridi klub vasárnap megválasztott elnöke hangsúlyozta, azért kérte fel Capellót a posztra, mert "született győztes". A tréner kedden mondott le a Juventus vezetőedzői posztjáról, a torinói klub ellen ugyanis bundavádakkal peres eljárás folyik, s könnyen elképzelhető, hogy a csapat alsóbb osztályba kényszerül. A madridi elnök az esetleges játékosmozgásról nem nyilatkozott, csak annyit jegyzett meg, szíve szerint Beckhamet megtartaná.

Capello viszont nem titkolózott: "Beckham az egyik legfontosabb játékosa a Real Madridnak, akárcsak Raúl, aki véleményem szerint ismét remekelni fog. Ronaldót is nagyra értékelem, a győzelmekhez ugyanis gólok kellenek, ő pedig képes bármikor betalálni".

Nem tudott vagy nem akart viszont állást foglalni Cristiano Ronaldót illetően: "Ő jelenleg a Manchester United alkalmazásában áll. Nagyon örülünk, hogy szeretne hozzánk kerülni, ez azonban sok labdarúgóról elmondható."

A tájékoztatón arról nem esett szó, hogy mennyit keres majd az olasz edző, a Mundo Deportivo című lap szerint azonban ő lesz a királyi gárda történetének legjobban fizetett mestere: három évre 13 millió eurót kap, s ehhez jönnek még a jutalmak.

A klub vezetői cáfolták, hogy Ronaldóra, az együttes brazil támadójára térdműtét várna. "A válogatott kiesése után fájdalmakra panaszkodva tért vissza Madridba, ahol az orvosok elvégezték a szükséges vizsgálatokat, és pihenést írtak elő neki. Felvettük a kapcsolatot Ronaldo brazíliai kezelőjével, dr. Jose Luis Runcóval is, és az egyeztetések után az operáció lekerült a napirendről" - áll az egyesület közleményében.

Runco szerdán beszélt arról, hogy a 15 góljával a vb-történténelem legeredményesebb futballistájává előlépett Ronaldónak 8 hónapja fáj a bal térde, és a közeljövőben kés alá fekszik. A németországi tornán háromszor eredményes csatár jelenleg családjával Európában nyaral.

A címvédő brazil válogatott a negyeddöntőben fejezte be a szereplését a vb-n, miután 1-0-ra kikapott Franciaországtól.