Vágólapra másolva!
Ami nem sikerült tavaly, megvalósulhat idén, Michael Schumacher, Baumgartner Zsolt, és Tököli Attila egy csapatban léphet pályára. A kétszeres magyar gólkirályt ugyanis Michael Schumacher meghívta, legyen a pilóták segítségére a Puskás-stadionban, az augusztus 2-án esedékes MAI Casco Futball Grand Prix-n, amikor a Forma 1-es versenyzők magyar sztárok ellen lépnek pályára jótékonysági mérkőzésen.

A meglepő igazolás titka, hogy a Ferencváros mérkőzéseit többek között Tököli Attila miatt is előszeretettel látogató Baumgartner Zsolt jó barátságban van a megrögzött F1-rajongó csatárral. Tököli kölni légióskodása idején Baumgartner hívta fel Michael Schumacher figyelmét a csatárra, tudván azt, hogy Schumi az FC Köln szurkolója gyermekkora óta.

A hétszeres világbajnok egyből jelezte, hogy szívesen látná a Pilótaválogatottban a magyar játékost, aki tavaly azonban nem léphetett pályára, mivel klubja nem engedélyezte számára, hogy hazautazzon Budapestre. Tököli helyett akkor Juhász Roland, és Vadócz Krisztián szállt be segíteni Schumiéknak.

A Nazionale Piloti, azaz a pilóták válogatottja az idei MAI Casco Futball Grand Prix-n is kért magyar segítőket, és Michael Schumacher emlékezett Baumgartner Zsolt tavalyi ajánlására, így ismét meghívta Tököli Attilát a jótékonysági meccsre, sőt már el is küldte számára a pilóták 55-ös mezét.

"Tavaly nagyon sajnáltam, hogy a Köln vezetői a hivatalos kikérő ellenére sem engedtek el, így lemaradtam arról, hogy Schumi, Massa, Fisichella és Zsolt társaként ott lehessek a pályán. Imádom a Forma 1-et, és akik ismernek, azok tudják, hogy még az időmérő edzésekről sem maradnék le. Volt olyan edzőtábor a Fradival, amikor egy tengerentúli futam miatt hajnali 4-kor kellett felkelnem, de nem mulasztottam el az edzést. Szóval számomra biztosan nagy élmény lesz a meccs, természetesen óriási megtiszteltetésnek veszem, hogy ilyen illusztris társaságban játszhatok. Az külön öröm, hogy jótékony célú a mérkőzés, hiszen két kislány apjaként pontosan tudom, milyen kiszolgáltatottak tudnak lenni a beteg gyermekek, és szüleik egyaránt" - nyilatkozta Tököli Attila.

"Számomra egyébként debütálás is lesz a meccs, hiszen jó ideje nem léptem pályára. Sokan kérdezik, hogy hol folytatom, de erre még nem tudok válaszolni. A Ferencváros vezetőivel már többször beszéltünk, de természetesen minden attól függ, hogy mikor, és miként rendeződik a klub helyzete. Rajtam biztosan nem fog múlni a dolog, én bizonyos lépéseket már hónapokkal ezelőtt megtettem a Ferencváros irányába.

Annak mindenesetre nagyon örülök, hogy a Ferencvárosban használt, és megszokott mezszámomat, az 55-öst kaptam Schumacheréktól. Annak idején két Magyar Kupa-döntőben is ezzel a mezszámmal rúgtam gólt a Puskás-stadionban. Most ahogy hallom nem a gólszerzés lesz a feladatom, sokkal inkább az, hogy Schumit kiszolgáljam, de azt hiszem, ez nem annyira hálátlan szerepkör."