Vágólapra másolva!
Gera Zoltán úgy véli, hogy a magyar válogatott tagjai túltették magukat a szombati vereség okozta lelki problémákon. A korábbi csapatkapitány szerint a mérkőzés utáni napokban még érezhető, volt, hogy nehezen emészti a társaság a Norvégia elleni vereséget, de hétfő óta egyre inkább a bosnyák meccs a téma. Gera szerint számukra kedvező előjel, hogy az ellenfél rendkívül magabiztos.

- Mindig akkor teljesítünk jobban, ha leírnak bennünket. A magam részéről már a szombati meccs előtt is jeleztem, hogy túlzásnak érzem a várakozást, és a nagyon pozitív felhangokat. Sajnálatos módon nem is tudtunk megfelelni az elvárásoknak. Most sokkal kisebb a teher rajtunk, igaz belül mindannyian érezzük, hogy most a bosnyákok ellen dupla a tét, hiszen a Norvégia elleni kínos vereséget is feledtetni kellene. Azt hiszem nem lesz könnyű.

- Sokan azt mondják, hogy a kapitánynak változtatnia kell a szombati csapaton?
- Egy 1-4-es vereség után természetes, hogy sokakban felmerül a változtatás igénye, de ez a kapitány dolga. A magam részéről úgy gondolom egyébként, hogy lesz pár változás, de nem biztos, hogy ezek egybeesnek majd a közvélemény, vagy a sajtó által vártakkal.

- Pár órával a mérkőzés előtt még nem tudott az összeállítás, legalábbis minden újság mást ír.
- Azért, mert a keddi edzésből kívülálló nem vonhatott le semmiféle következtetést. Nem csináltunk olyan dolgokat, ami támpontot nyújtana a mai kezdőre vonatkozóan. Egyébként azt gondolom, hogy a keret minden tagja megtesz minden tőle telhetőt, azaz bárkit vet be a kapitány, mindenki a legjobb tudása szerint játszik majd.

- Mi igaz abból, hogy nem volt melegvíz a szállodában?
- Amikor megérkeztünk nem folyt víz a csapokból, de nem volt olyan vészes a dolog, gyorsan intézkedtek a szálloda vezetői, és megoldódott a probléma.

- Mennyire foghatja meg a csapatot az, hogy forró hangulatban, fanatikus szurkolókkal teli katlanban kell majd pályára lépni?
- Ez normális esetben nem jelenthet gondot, csak jobban feltüzelhet mindenkit. Szerintem a szurkolók soha nem jelenthetnek problémát egy futballistának. Jobb egy teli stadionban játszani, még akkor is, ha ellenséges a légkör, mint egy üresen tátongóban, ahol nincs hangulat. Persze, nem lesznek barátságosak a szurkolók, de nem rajtuk fog múlni a dolog. A meleg zavaróbb lesz. Napközben itt 30 fok van, és kérdéses, hogy estig mennyire hűl le a levegő.

- Képes lehet egy bravúrra a csapat?
- Bátor játékkal igen, ha viszont megijedünk, és nem vállaljuk fel a passzokat, a váratlan megoldásokat, cseleket, akkor nincs esélyünk.