Vágólapra másolva!
Azok után, hogy a világbajnok olasz labdarúgó-válogatott mindössze egy pontot szerzett első két Eb-selejtezőjén, Roberto Donadoni szövetségi kapitány azt szeretné, ha Francesco Totti már októberben újra a squadra azzurra rendelkezésére állna.

"Nem tér vissza 2007 előtt? Nekem nem ezt mondta. Abban maradtunk, hogy minden meccs előtt egyeztetünk, milyen állapotban van, fizikálisan utolérte-e magát. Hamarosan beszélni fogok vele, mert a válogatottnak szüksége van rá" - jelentette ki a szakvezető, aki a vb-győzelem után Marcello Lippitől vette át az irányítást.

Az AS Roma játékmestere korábban úgy nyilatkozott, abban állapodtak meg Donadonival, hogy csak jövőre húzza magára ismét a címeres mezt.

A korábbi visszatérés nyilvánvalóan azért vetődött fel, mert Donadoni eddigi három mérkőzésén nyeretlen maradt: augusztusban barátságos mérkőzésen 2-0-ra kikapott Horvátországtól, majd már Eb-selejtezőn hazai pályán nem bírt Litvániával (1-1), végül vereséget szenvedett a vb-ezüstérmes franciáktól Párizsban (3-1).

"Még 30 pontot szerezhetünk, úgyhogy nincs miért aggódni" - mondta magabiztosan Donadoni, miután az olasz média felvetette, hogy veszélybe került az Eb-részvétel.

Az olasz válogatott októberben Ukrajnával és Grúziával találkozik a selejtezősorozatban, s Donadoni egyértelműen fogalmazott a célkitűzést illetően: hat pontot vár együttesétől.