Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
A hét közben Eb-selejtezők egész sorát rendezték, a hét végén pedig a Bundesliga kivételével mindegyik topligában fordulót rendeztek - és a német csapatok sem pihentek, ők kupamérkőzéseket játszhattak. Csak kevés olyan futballista volt, aki mindkét porondon kiemelkedőt teljesített, így álomcsapatunkban igyekeztünk mindkét oldalról mazsolázni.
Ricardo (portugál, Sporting CP): A luzitán nemzeti tizenegynek bizony Finnországban is alaposan meg kellett szenvednie az egy pontért Európa-bajnoki selejtezőn, és a gárda nagyon sokat köszönhetett kapusának, Ricardónak, aki több bravúros védést is bemutatott. A portásnak a hét végén a klubjában is jól ment a játék, a Sporting idegenben verte 1-0-ra a CD Nacionalt.
Christian Dally (Skócia): A skót együttes a Feörer-szigeteket fogadta, és sima győzelmet aratott, a félidőben már öt gól volt a hazaiak előnye. A gólokat szinte egytől egyig a csatárok szerezték, de a helyi lapok a jobbhátvéd Dailly teljesítményét is kiemelték, hiszen a bekk rengeteget ment előre a támadásokkal - mondjuk védekeznie nem nagyon kellett.
Daniel van Buyten (belga, Bayern München): A belga válogatott az örményországi győzelemmel némiképp javította a Kazahsztán elleni kínos hazai döntetlent. A három pont megszerzése elsősorban a középhátvéd Van Buyten érdeme volt, aki a meccs egyetlen gólját szerezte, és a bekknek a hét végén a St. Pauli elleni kupameccsen is váratlanul sok feladata volt - amit azonban jól oldott meg.
Jonathan Woodgate (angol, Middlesbrough FC): A Real Madridtól kölcsönbe hazatért angol védő rengeteget volt sérült az elmúlt években, de most a Boróban fénykorát idézve futballozott az Arsenal FC ellen. Fantasztikus védőmunkát végzett olyan klasszisok ellen, mint Thierry Henry, Robin van Persie vagy Alekszandr Hleb, és nagy szerepe volt abban, hogy a Middlesbrough pontot szerzett az Ágyúsok otthonában.
Marcelo (brazil, Fluminense): A brazil válogatott egy Wales elleni barátságos mérkőzéssel zárta angliai túráját, és a meccs egyik felfedezettje a fiatal balhátvéd, Marcelo volt. A játékos a legszebb brazil szélsőhátvéd-hagyományokat idézve futballozott, sokat ment előre, és egy látványos bombagólt is szerzett - aminek következtében rögtön új Roberto Carlosként kezdték emlegetni.
Libor Sionko (cseh, Rangers FC): A cseh válogatott Szlovákiában játszott nagyon fontos Eb-selejtezőt, és a vártnál könnyebben gyűjtötte be a három pontot - elsősorban Sionko teljesítményének köszönhetően. A középpályás az első félidőben kétszer is betalált, majd a második játékrészben gólpasszt adott Jan Kollernek, jelentősen kivéve a részét a cseh nemzeti tizenegy győzelméből.
Estebán Cambiasso (argentin, FC Internazionale): A milánói együttes győzelemmel kezdte a Serie A küzdelmeit, mégpedig idegenben egy nehéz ellenféllel szemben. A Fiorentina ellenében az Inter legjobbja az argentin középpályás, Cambiasso volt, aki ezúttal nem a megszokott védekező szerepkörben tündökölt, viszont szerzett két gólt, és adott egy gólpasszt is.
Edú (brazil, Real Betis): A sevillai együttes sokan féltették Joaquín és Ricardo Oliveira eladása után, de a jelek szerint a zöld-fehérek átvészelték két ászuk távozását. Az Athletic Bilbao ellen mindenesetre simán nyert az együttes, és a brazil középpályás, Edú góllal és gólpasszal vette ki a részét a diadalból.
Sidney Govou (francia, Olympique Lyon): A gall válogatott mestere, Raymond Domenech nem kis kockázatot vállalt azzal, hogy betette a kezdők közé Govou-t az olaszok elleni Eb-selejtezőn, hiszen a középpályás klubjában ezt megelőzően egyetlen percet sem játszott a szezonban. A rizikó azonban bejött, hiszen Govou kétszer is bevette a világbajnok hálóját, és a harmadik gól előtt is az ő lövése pattant ki Gianluigi Buffonról.
David Healy (északír, Leeds United): Azok után, hogy az északír válogatott otthon 3-0-ra kikapott Izlandtól, a spanyolok ellen maximum a súlyos vereség elkerülését várták a drukkerek, de ehelyett az együttes világraszóló győzelmet aratott a hispánok felett. A meccs főhőse a hazai csatár, Healy volt, aki egymaga mesterhármast vágott, a harmadik találatot pedig a tizenhatoson kívülről emelte a hálóba a kinn álló Casillas felett.
Andy Johnson (angol, Everton FC): A liverpooli derbi ezúttal a város Kék felének hozott örömet, hiszen az Everton FC 3-0-ra legyőzte a Liverpool FC-t. A találkozón a hazaiak csatára, Andy Johnson fantasztikusan futballozott, nem csak a két gólja miatt (bár azt sem kell magyarázni), hanem mert végig rettegésben tartotta a Vörösök hátvédjeit.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.

Mindent egy helyen az Eb-ről