Vágólapra másolva!
Szerdán újabb nyolc összecsapással folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. A nap fő mérkőzése egyértelműen a Barcelona londoni vendégjátéka lesz: amíg a Chelsea Cech és Cudicini sérülése miatt kapusgondokkal küzd, addig a katalán gárdában a fő hiányzó a gólvágó Eto'o lesz.

Szerdán igazi szuperrangadóra kerül sor a BL-ben, hiszen az A csoportban a Chelsea FC vendége az FC Barcelona lesz. A londoniaknál a legnagyobb gondot a két kapus, Petr Cech és Carlo Cudicini sérülése jelenti, hiányukban a portugál Hilário áll a kapuba - aki ugyan rutinos hálóőrnek számít, de nyári leigazolása óta most először védhet a Chelsea-ben.

Az angol gárda eddigi mérlege hibátlan, de ezt a sorozatot nagyon nehéz lesz folytatni a csúcsformában lévő FC Barcelona ellen, amely a sérült Samuel Eto'o nélkül is simán nyerte a hét végén a spanyol bajnokság rangadóját a Sevilla FC ellen, és Ronaldinho két találata azt jelzi, hogy a brazil lassan kezd formába lendülni.

A Werder Bremennél alighanem azért drukkolnak, hogy az összecsapás döntetlenre végződjön - a németek számára a Levszki Szófia ellen hazai pályán a győzelem szinte biztos, és ez esetben a brémaiak továbbra is ott lihegnek majd a két sztárklub nyakán.

Szintén szerdán játszik a Bayern München, amelynek háza táján a Hertha BSC elleni hazai diadal után remek a hangulat. A Sporting CP elleni idegenbeli összecsapáson Felix Magath mester alighanem keveset fog kockáztatni, és az egy pontért küldi pályára a csapatát, azonban ha lehetőség lesz rá, akkor a bajorok rámennek a győzelemre - amint azt legutóbb tették az Inter ellen.

A milánóiak számára a Szpartak Moszkva elleni hazai 90 perc az utolsó esély: az eddig pont nélkül álló gárdának győznie kell - még az eltiltott Fabio Grosso és Zlatan Ibrahimovic nélkül is. Igaz, az eltiltását letöltött Patrick Vieira visszatérhet a gárdába.

A két évvel ezelőtti győztes, a Liverpool FC sincsen csúcsformában, de a Girondins Bordeaux elleni idegenbeli találkozón előtt Rafa Benítez mester alighanem tovább folytatja a rotációt - aminek köszönhetően még sohasem küldte pályára ugyanazt a kezdő tizenegyet két egymást követő meccsen. A franciáknál továbbra sem játszhat a sérült Vladimír Smicer, aki utolsó BL-meccsét éppen a 'Pool színeiben játszotta - az emlékezetes 2005-ös döntőn.

A csoport másik meccsén a Galatasaray SK a PSV Eindhovent fogadja, és a találkozó újabb rendkívül szoros meccset igér a talán legkiegyensúlyozottabb csoportban.

A D betűjelű kvartettben akár végképp letisztulhat a kép, amihez csak annyi kellene, hogy az első két helyezett gárda egyaránt megnyerje a maga meccsét. Ez a Valencia CF esetében valószínűbb, a spanyolok a Sahtar Donecket fogadják majd, és végre számíthatnak nyári sztárigazolásukra, Joaquínra, aki az első két játéknapon eltiltás miatt nem szerepelhetett.

Ami a második helyen álló AS Romát illeti, a Farkasok a hét végén nem villogtak a Serie A-ban, és a görög Olympiakosz otthonában is rendkívül nehéz dolguk lesz.