Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő West Ham United bejelentette, hogy elfogadta Eggert Magnusson 85 millió fontos ajánlatát, így az izlandi befektető és konzorciuma lehet a csapat új, 83 százalékos többségi tulajdonosa.

Az 59 éves Magnusson 1989 óta az Izlandi Labdarúgó Szövetség elnöke, és 2002 óta az UEFA Végrehajtó Bizottságának tagja. A szerződés létrejöttével mindkét posztjáról lemond majd. Az izlandi Terry Brownt váltja az elnöki székben, aki igazgatóként dolgozik majd tovább a Kalapácsosoknál. Brown azt mondta a szerződéssel kapcsolatban: "Ez egy tisztességes ajánlat, amely figyelembe veszi a klub múltját és jelenlegi formáját is" - utalva ezzel a West Ham idei gyenge szereplésére is, hiszen a londoniak a tabella tizenhatodik helyén szerénykednek.

Az eredménytelenség ellenére Magnusson nem tervez edzőváltást: "Végre véget vethetünk az elmúlt hetek bizonytalanságának, és Alan Pardew irányításával ez a nagyszerű klub a fejlődés új fázisába léphet." Az új tulajdonos már találkozott is a trénerrel, biztosította támogatásáról, illetve arról, hogy a januári átigazolási időszakban tovább erősíti a csapat keretét.

Az izlandi tulajdonos meggondolja, hogy a csapat székhelyét áttegyék-e a Londoni Olimpiai Stadionba. "Mi azt vesszük meg, amit látunk, és ez a West Ham United az Upton Parkban" - nyilatkozta Magnusson, majd hozzátette: "Ha a későbbiekben lesz lehetőség arra, hogy hosszú távra az Olimpiai Stadionba költözzünk, megvizsgálom a kérdést. Azt gondolom, hogy Londonnak az Olimpián, 2012-ben szüksége lehet egy atlétikapályára."

Magnusson konzorciuma mögött a milliárdos befektető, Bjorgolfur Gudmundsson áll, aki az izlandi Landbanski Bank elnöke. Gudmundsson a klubnál örökös tiszteletbeli elnök lesz, míg Terry Brown örökös tiszteletbeli alelnök.

Kérdés, hogy mi lesz a sorsa a Kalapácsosok két argentin világsztárjának Carlos Teveznek és Javier Mascheranónak. Az ő játékjogukkal ugyanis az iráni származású Kia Joorabchian rendelkezik, aki korábban szintén meg akarta vásárolni a klubot, ám az izlandiak ajánlatára már nem tudott rálicitálni.