Vágólapra másolva!

Brazil mélyütés a játékvezetőtől

Brazíliában sem mindenki követi ilyen híven a testvéri szeretet parancsait, és a különböző állami bajnokságokban is megszokott kép, amit a focisták élénken tiltakoznak egy-egy számukra kedvezőtlen bírói döntés ellen.

Hasonló történt néhány éve a Porto Alegre-i Grémio egyik mérkőzésén is, amikor a játékvezető, bizonyos Carlos Eugenio Simón tizenegyest ítélt a csapat ellen, akkor a focisták, élükön a kapussal, Danrleijel, hevesen reklamálni kezdtek.

A bíró minderre meglepő módon reagált, és mivel úgy gondolta, hogy a legjobb védekezés a támadás, megkérdezte a portást: "És Palinha hogy van?"

Ez mélyütés volt, Palinha ugyanis nem más, mint az a futballista, akinek kedvéért Danrleit otthagyta a felesége, és elvált tőle. A portás nem is tudott mit válaszolni, és annyira megzavarodott, hogy a büntetőlövésnél is teljesen mozdulatlan maradt.

A mérkőzés után persze már magához tért, és perrel fenyegette a játékvezetőt, aki persze mindent tagadott. "Aki csak egy kicsit is ismer engem, az tudja, hogy sosem mondtam volna ilyet" - állította.