Vágólapra másolva!
Azok után, hogy a Liverpool elleni Ligakupa-negyeddöntőben négy gólt szerzett az Anfield Roadon, a Tottenham ellen kettőnél megállt Júlio Baptista, az Arsenal brazil légiósa. Igaz, volt egy harmadik találata is, de az a saját kapujába esett, a vége 2-2 lett, így az Ágyúsok várhatják kedvezőbb helyzetből a visszavágót.

Arsene Wenger három változtatás kivételével ugyanazt a csapatot küldte pályára a White Hart Lane-en, mint amely a Liverpool elleni 6-3-as sikert kiharcolta,de az első félidőben nem úgy nézett ki, hogy bejön a húzása, mert a Spurs hamar kétgólos előnybe került.

Tucatnyi perc elteltével Defoe jobboldali beadását Almuna és Touré is elvétette, így Berbatovnak csak az üres tátongó kapuba kellett fejelnie, aztán Júlio Baptista ért bele szerencsétlenül Huddlestone szabadrúgásába, így félidőben kétgólos előnnyel vonulhatott öltözőbe a Tottenham.

Azonban, ahogyan azt már sokszor láthattuk a futballpályakon, az öngólt szerző játékos a másik kapu előtt javított, Júlio Baptista a második félidő derekán negyedórán belül előbb Walcott, majd Hoyte passzából volt eredményes, és ezzel az Arsenal került kedvezőbb helyzetbe a jövő szerdai visszavágó előtt.

angol Ligakupa, elődöntő, első mérkőzés:
Tottenham Hotspur - Arsenal 2-2 (2-0)
gól:
Berbatov (12.), Júlio Baptista (21., öngól), illetve Júlio Baptista (64., 77.)

[origo]