Vágólapra másolva!
Luiz Felipe Scolari, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bocsánatot kért amiatt, hogy a szerbek elleni szerdai Európa-bajnoki selejtező után megütötte Ivica Dragutinovicot, az ellenfél egyik védőjét.

A brazil tréner csütörtökön még tagadta, hogy bántalmazta volna a játékost, a televíziós felvételek alapján azonban egyértelmű volt az eset. Scolari ugyanakkor fenntartotta álláspontját, miszerint csak meg akarta védeni az egyik fenyegetett futballistáját, ráadásul provokálták őt és reflexszerűen cselekedett.

A portugál szövetség székházában nyilatkozva jelezte, kész vállalni a tette következményeit. "Ha valaki spanyolul mond valamit a családomra, azt megértem. Ha valaki ráüt a kezemre, érzem, hogy az fáj" - mondta a tréner. "A portugál és az európai szövetség is tudja, mit kell tennie" - tette hozzá.

http://www.youtube.com/v/pPcG5ggSPT4

A lefújás utáni feszült pillanatok

A szakember elismerte, hogy nagyon rosszul reagált a provokációra és bocsánatot kért a játékosoktól, a portugál valamint az európai szövetségtől, továbbá a portugál néptől. Az eset másnapján Laurentino Dias portugál sport-szakállamtitkár bírálta Scolarit, és jelezte, szerinte nem maradhatna következmények nélkül a tette.

A helyi szövetség vezetősége pénteki rendes ülésén elemzi a történteket, a sportágat irányító európai szervezet, az UEFA pedig csütörtökön bejelentette: vizsgálatot indít az ügyben.

A szerbek a végén egyenlítettek a portugálok ellenhttp://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20070912-torokorszagban-viv-europabajnokiselejtezot-a-magyar-labdarugovalogatott.html?pIdx=2