Vágólapra másolva!
A hétközi válogatott mérkőzések után nem sok pihenőt kaptak a focisták, bár a Dél-Amerikából visszaérkező játékosok közül sokan a hét végén nem léptek pályára. Persze akadtak kivételek, így például Estebán Cambiasso vagy Elano, akik a fél világot körbeutazva is remekeltek a klubjukban.

Kapus:

Antti Niemi (finn, Fulham FC): Az északi hálóőr szinte tökéletes hetet zárt, hiszen mind a két mérkőzését kapott gól nélkül hozta. A hét közben a finn válogatottal játszott gól nélküli döntetlent Spanyolországban, majd az angol pontvadászatban a Derby County ellen húzta le a rolót, és mutatott be több bravúros védést is.

Hátvédek:

Anthony Reveillere (francia, Olympique Lyon): A kezdeti gyengélkedés után a lyoni együttes egyre magabiztosabban szerepel a Ligue 1-ben, és immár egyedül vezeti a francia pontvadászatot. A hét végén az AS Monaco elleni rangadót nyerte meg a csapat 3-1-re, és a második találatot a jobbhátvéd Reveillere érte el.

Alex (brazil, Chelsea FC): José Mourinho távozása után lassan kezdi összekapni magát a londoni klub, és a hét végén magabiztosan verte 2-0-ra a Middlesbrough FC-t. A sérült John Terry helyén Alex szerepelt a védelemben, és remek teljesítményt nyújtott, ráadásul egy bombagólt is szerzett szabadrúgásból.

Kolo Touré (elefántcsontparti, Arsenal FC): A londoniak továbbra is menetelnek a Premier League-ben, még ha a Bolton Wanderers ellen a vártnál nehezebben is gyűjtötték be a három pontot. A vendégek ellenállását végül a középhátvéd Touré bődületes szabadrúgása törte meg, amely védhetetlenül vágódott a hálóba.

Francesco Marianini (olasz, Empoli): A hét vége legnagyobb meglepetését az AC Milan hazai veresége jelentette, a rossoneróket az Empoli győzte le a Giuseppe Meazza-stadionban. A vendégek védelme szinte tökéletesen zárt, és Marianini egyik felfutását követően kiválóan ívelt Luca Saudati fejére, aki a kapuba fejelt, és ez elég volt a három ponthoz.

Középpályások:

Joaquín (spanyol, Valencia CF): Az utóbbi hetekben a Valencia meglehetősen sok kritikát kapott, ám Quique Sánchez Flores együttese a hét végén az RC Deportivo elleni győzelemmel bizonyított. A találkozó legjobbja a vendégek jobbszélsője, Joaquín volt, aki előbb egy saját maga által értékelt tizenegyest értékesített, majd pedig pazar cselsorozat után adott gólpasszt Fernando Morientesnek.

Forrás: EPA

Joaquín hátára vette a Valenciát a Depor ellen

Elano (brazil, Manchester City): A selecaóban a hét közben pályára lépett focisták többsége a hét végi bajnokin pihenőt kapott, Elano azonban ott volt a kezdők között a Manchester Cityben. Ráadásul a középpályás, aki a válogatottban is gólt szerzett, a bajnoki mérkőzésen is betalált, és ez a gól három pontot ért csapata számára.

Estebán Cambiasso (argentin, FC Internazionale): A védekező középpályás azon kevés játékosok egyike volt, akik a hétközi, dél-amerikai vébéselejtező után a hét végén is pályára léptek klubjukban. Cambiasso ráadásul a címeres mezben nyújtott remek játék után az Inter színeiben is a tőle megszokott, magas színvonalú futballt nyújtotta.

Makszim Kalinyicsenko (ukrán, Szpartak Moszkva): A skótok elleni vereséggel elszálltak az ukránok Eb-reményei, így a Feröer-szigetek ellen például Andrij Sevcsenko is kimaradt a csapatból - ott volt viszont Kalinyicsenko, aki mesterhármast ért el. A balszélső klubjában is remekelt, az FK Moszkva elleni derbin gólpasszal járult hozzá a 3-1-es győzelemhez.

Csatárok:

Ivica Olic (horvát, Hamburger SV): A horvát válogatott Eb-selejtező híján barátságos mérkőzést játszott a múlt héten, és 3-0-ra le is győzte Szlovákia együttesét, köszönhetően többek között Olic duplájának. A támadó a hét végén még ezt a teljesítményt is felülmúlta, hiszen a VfB Stuttgart ellen mesterhármast ért el.

Forrás: EPA

Olic alaposan kiörömködhette magát az elmúlt héten, két meccsen ötször köszönt be

Wayne Rooney (angol, Manchester United): A háromoroszlánosok a Moszkvában elszenvedett vereséggel messzire kerültek a jövő évi Eb-től, pedig az oroszok ellen Rooney góljával még ők szereztek vezetést. Hogy a csatár remek formában van, azt a hét végén is bizonyította, elvégre a Manchester United színeiben kétszer is bevette az Aston Villa kapuját.