Vágólapra másolva!
A labdarúgó Serie A legérdekesebb meccsét Milánóban rendezik, ahol a Bajnokok Ligájáben - címvédőként - remeklő, ám a bajnokságban rendkívül halványan szereplő AC Milan a tabellán negyedik AS Romát fogadja. Nem kizárt, hogy a rangadón a vendégek játékmestere, Francesco Totti kisebb sérülése miatt nem lép pályára. Angliában a BL-hullámvölgyben lévő Liverpool a Premiershipben szintén veretlen Arsenalt látja vendégül, míg a spanyol bajnokságban a két "nagyra", azaz a Real Madridra és a Barcelonára a kötelező házifeladat megoldása vár, így a figyelem a Sevilla-Valencia párharcra terelődik. A Bundesligában a Bayern München dortmundi vendégjátékára érdemes figyelni a "magyaros" meccseken kívül.

Az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan az AS Romát fogadja.

A találkozó előtt két kérdés foglalkoztatja a szurkolókat: vajon pályára lép-e a derbin Francesco Totti, a fővárosiak csapatkapitánya, s megszerzi-e első hazai győzelmét a bajnokságban a Milan.

A 31 éves Tottit a Sporting Lisboa elleni, keddi BL-találkozón le kellett cserélni, a klub orvosai szerint csak az utolsó pillanatokban dől majd el, játszik-e a San Siro-stadionban.

A vizsgálatok kiderítették, hogy nincs komoly baj, csak bevérzett a sérült testrész, ami komoly fájdalmat okoz az aranycipős klasszisnak, s éppen ezért kérdéses a szereplése a rangadón.

A Milannak talán lendületet adhat, hogy szerdán könnyedén, 4-1-re nyert a Sahtar Donyeck ellen, igaz, a bajnokságban rendre csak szenved a lombardiai sztárcsapat.

"Az igazat megvallva, régen voltunk ilyen nehéz helyzetben a pontvadászatban, sokat számítana egy győzelem" - nyilatkozta Carlo Ancelotti, a piros-feketék vezetőedzője.

A címvédő Internazionale - amely továbbra is veretlen a szezonban - a Palermo otthonába látogat.

A milánóiak számára rossz hír: combsérülése miatt idén már nem léphet pályára Patrick Vieira. A világ-és Európa-bajnok francia középpályás nemrég heverte ki térdproblémáit, szeptemberben már játszott a válogatottban Olaszország és Skócia ellen. Klubjába kedden, a CSZKA Moszkva otthonában 2-1-re megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzésen tért vissza, ám már a 17. percben le kellett cserélni. Súlyos izomhúzódása miatt a 31 éves klasszis - akit idén jelöltek a FIFA Év játékosa-díjra - leghamarabb januárban térhet vissza.

A "sztárújonc" Juventusnak szombat este az eltiltott Pavel Nedved nélkül kell helytállnia a Napoli vendégeként.

Serie A, 9. forduló:
szombat:
Torino - Cagliari 18 ó
Napoli - Juventus 20.30

vasárnap:
AC Milan - AS Roma 15 ó
Catania - Sampdoria 15 ó
Empoli - Atalanta 15
SS Lazio - Udinese 15
Palermo - Internazionale 15
Parma - Livorno 15
Siena - Reggina 15
Genoa - Fiorentina 20.30