Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Harminchét japán futballszakember látogatott el Németországba azért, hogy tanulmányozza a német élvonalbeli bajnokságot, a Bundesligát és a kluboknál folyó szakmai munkát.

"Szeretnénk, ha néhány éven belül a mi bajnokságunk, a J-League minden tekintetben felzárkózna a Bundesliga mellé" - mondta Kendzsi Onitake, a Japán Labdarúgó Liga elnöke, a küldöttség vezetője. "Lenyűgözött minket az a szervezettség és fegyelem, ahogy mindenki a munkáját végezte. Pár nap alatt láttuk edzeni többek között az offenbachi serdülőcsapatot és a Hertha BSC, illetve a Bayern München profijait is és mindenhol ugyanazt állapítottuk meg: pontosan, az előre tervezett forgatókönyv szerint zajlott minden. Több mérkőzést is megnéztünk, ezek hangulata egészen különleges volt, a színvonalban azonban nem láttunk nagy különbséget a német és japán bajnokik között."

A vezető hozzátette: a Bundesligában sokkal szorosabb a kapcsolat a csapatok és szurkolóik között, mint Japánban. "Erre nekünk is oda kell figyelnünk, sokkal több olyan programot kell szervezniük a kluboknak a mérkőzéseken kívül, melyeken a drukkerek találkozhatnak a játékosokkal. Úgy láttuk, hogy viszonylag kis anyagi ráfordítással, de sokkal több odafigyeléssel és a munka jobb megszervezésével komoly előrelépést érhetünk el."

Mindent egy helyen az Eb-ről