Vágólapra másolva!
Portugália, Svédország, Dánia,Albánia és Málta válogatottjai ellen kell kiharcolnia a 2010-es világbajnoki részvételt a magyar labdarúgó-válogatottnak. A durbani sorsolást követően Kisteleki István, az MLSZ elnöke úgy nyilatkozott, a második hely nem elérhetetlen együttesünk számára.

Nem sikerült az álomellenfelekre szert tennie a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2010-es vb-selejtezők csoportsorsolásán, miután Portugália, Svédország és Dánia került az együttes útjába.

A gyengébb riválisok közül Albánia sem tűnik könnyű ellenfélnek, a 2008-as Eb-selejtezők során például kétszer is döntetlenre végzett Bulgáriával, s Hollandia is csak 1-0-ra, illetve 2-1-re tudta legyőzni. Máltát pedig tavalyi zakó óta jól ismerjük...

"Nem érzem esélytelennek csapatunkat, a második helyre odaérhet. Úgy érzem, hazai pályán bármelyik csapatot legyőzhetjük, s ha idegenben két helyen helytállunk, reménykedhetünk" - nyilatkozta Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

"Három olyan ellenfelet kaptunk, amelyeknél nem tudok erősorrendet felállítani. De lehetnek keresztbeverések, lehet esély a továbbjutásra. A kicsik közül egyedül Montenegrót nem akartam kapni, a következő kalapból például Albániát sem, mert sötét ló, s hazai pályán veszélyes" - nyilatkozta Várhidi Péter szövetségi kapitány.

A vb-selejtezők csoportbeosztása:

1. csoport: Portugália, Svédország, Dánia, Magyarország, Albánia, Málta

2. csoport: Görögország, Izrael, Svájc, Moldova, Lettország, Luxemburg

3. csoport: Csehország, Lengyelország, Észak-Írország, Szlovákia, Szlovénia, San Marino

4. csoport: Németország, Oroszország, Finnország, Wales, Azerbajdzsán, Liechtenstein

5. csoport: Spanyolország, Törökország, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Örményország, Észtország

6. csoport: Horvátország, Anglia, Ukrajna, Fehéroroszország, Kazahsztán, Andorra

7. csoport: Franciaország, Románia, Szerbia, Litvánia, Ausztria, Feröer-szigetek

8. csoport: Olaszország, Bulgária, Írország, Ciprus, Grúzia, Montenegró

9. csoport: Hollandia, Skócia, Norvégia, Macedónia, Izland

Az európai selejtezősorozat kilenc csoportban zajlik, az elsők automatikusan kvalifikálják magukat a világbajnokságra, míg a nyolc legjobb csoportmásodik oda-visszavágós pótselejtezőn méri össze tudását a vb-részvételért.