Vágólapra másolva!
Szombaton mutatták be Kő András A Grosics című könyvét, melyben a 82 éves, nyolcvanhatszoros válogatott labdarúgó tekint vissza sorsfordító napjaira.

"...Nagyon sok örömben volt részem, s ez tart életben. Csakhogy az én életem és pályafutásom elég sokszor fordult reménytelen irányba. Kemény iskola volt ez az idő. Aztán az Isten mindig felemelt, és tovább mehettem a kikövezett úton" - vallja az Aranycsapat legendás kapusa.

A mű Grosics életének olyan, eleddig ismeretlen részleteit tárja fel levéltári dokumentumokkal alátámasztva, mely a megjelenéséig családja előtt is rejtve volt. Ily módon a világválogatottba is többször beválasztott futballista őszinte vallomása nem egyszerűen egy ember, egy sportoló története, hanem egy országé.

Forrás: MTI

"Többször hangoztattam, én már elég öreg vagyok ahhoz, hogy megengedhessem magamnak: azt mondjam, ami az igaz" - erre a megállapításra épül a mintegy háromszáz oldalas riportkötet, melyben a mondanivalót 150 fénykép egészíti ki.

"Remekbe sikeredett este volt" - mondta a dedikálás után Kő András. A "beszélgető könyv" írója 2000-ben Pulitzter-emlékdíjat kapott, a Nemzetközi Fair Play-díjat pedig pénteken veszi át Párizsban.