Vágólapra másolva!
Jose Mourinho, a Chelsea edzője tagadja, hogy szóban inzultálta volna a játékvezetőt vasárnap a Tottenham Hotspur elleni labdarúgó FA-kupa-negyeddöntőben.

A szigetországi lapok szerint a portugál tréner a szünetben, a Tottenham 3-1-es vezetésénél keveredett csúnya szóváltásba a Mike Rileyval, majd a második félidőben a televíziós felvételek is megörökítették, ahogy anyanyelvén káromkodik a bíró döntéseire reagálva.

"Semmi komoly nem történt. A szünetben odamentem hozzá és kultúráltan elmondtam neki, hogy mit gondoltam, s ő is ezt tette, nem volt veszekedés. Azt hiszem ugyanakkor, éppen az ellenkezőjét értem el ezzel, mert a fordulás után sokkal többet tévedett a kárunkra " - kommentálta a történteket a nehéz természetű szakember, aki Riley felfogásával nem volt megelégedve, ugyanis szerinte feleslegesen fújt le minden apróságot, mert így megtörte a játék lendületét.

"A káromkodással kapcsolatban csak annyit, aki ismer, az tudja, hogy én mindig így beszélek, ha elkapnak az érzelmek. Mérkőzésen, edzésen és a magánéletben is" - magyarázkodott Mourinho.

Az indulatok nem csak a pálya szélén dúltak, a derbi után tömegverekedés tört ki a Stamford Bridge környékén, heten megsérültek, 34 szurkolót pedig letartóztatottak. A rendőrség szerint az interneten leegyeztetett bunyóban mintegy 40 huligán vett részt, akik késekkel valamint jégkorong- és baseballütőkkel érkeztek a megbeszélt kocsma elé. A kórházba szállított hét személyt nagyrészt szúrt sebekkel ápolják.

A fordulatos mérkőzés egyébként 3-3-as döntetlennel ért véget, a megismételt találkozóra jövő hétfőn, a Tottenham pályáján kerül sor.

Az elődöntő programja:
Blackburn Rovers - Chelsea/Tottenham Hotspur
Watford - Middlesbrough/Manchester United