Vágólapra másolva!
A listavezető VfB Stuttgart tizenöt év elteltével lehet ismét bajnok, ehhez csupán annyi szükséges, hogy a labdarúgó Bundesliga utolsó fordulójában hazai pályán legyőzze Szélesi Zoltán csapatát, az Energie Cottbust. A stuttgartiak saját stadionjukban eddig háromszor találkoztak a Cottbuszal, ezeken a meccseken még gólt sem kaptak.

Akkor is bajnok Armin Veh csapata, ha döntetlent játszik az Energie-vel és üldözője, a Schalke 04 nem veri meg legalább négy góllal az Arminia Bielefeldet. A VfB-t két pont hátránnyal üldöző gelsenkircheni gárdának csak akkor marad minimális esélye az aranyérem megszerzésére, ha győz a záró körben.

A Schalke február 2-től, a 20. körtől az előző, 33. fordulóig megszakítás nélkül vezette a tabellát, azonban a Dortmundban elszenvedett vereségével éppen az utolsó játéknap előtt csúszott le a második helyre.

A kiesés kérdése gyakorlatilag eldőlt, a Borussia Mönchengladbach már korábban búcsúzott az élvonaltól, az Aachent és Szabics Imre együttesét, a Mainzot három pont választja el a bennmaradástól, viszont mindkét gárdának 14-gyel rosszabb a gólkülönbsége a jelenleg 15. Wolfsburgnál.