Vágólapra másolva!
Az angol Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur klubrekordot jelentő 16,5 millió fontért leigazolta Darren Bentet, a Charlton Athletic válogatott támadóját.

Az angol élvonal történetében korábban mindössze négy csapat - a Manchester United, a Chelsea, az Arsenal, valamint a Leeds United - fizetett ki hasonló összeget egy futballistáért.

Bent az elmúlt idényben 14 gólt szerzett a Charlton színeiben, amely végül elbúcsúzott az élvonaltól. A 23 éves csatár hat évre írt alá a Spurshöz, és első nyilatkozatában azt emelte ki, hogy új klubja motivált fiatal csapatnak tűnik, és könnyű lesz beilleszkednie, mivel a keret tele van angol játékosokkal, akiket a korosztályos, illetve felnőttválogatottból jól ismer.

Forrás: EPA

Ha Darren Bent elindul a kapu felé, nehéz szabályos eszközökkel megállítani

A Tottenham ezt megelőzően az ukrán Szerhij Rebrovért fizette a legtöbbet, érte 11 millió fontot szurkoltak le a londoniak a Dinamo Kijevnek, de Rebrov nem futott be nagy karriert a White Hart Lane-en. Bent 79 fellépésén 37-szer volt eredményes a Charlton színeiben, ami jó ajánlólevélnek tűnik, és a Spurs edzője, Martin Jol is tárt karokkal várta az új fiút.