Vágólapra másolva!
Nem mindennapi ajándékot kapott Grosics Gyula a 82. születésnapjára. Az Aranycsapat legendás kapusa annak idején azért hagyott fel a labdarúgással, mert nem engedték, hogy a Ferencvároshoz igazoljon, hétfőn azonban végre megköttetett a 46 évvel ezelőtt meghiúsult szerződés.

"Olyan klubra vágytam, ahol a szurkolók elfújják a bárányfelhőket, akkora hangjuk van. Szerettem volna egy olyan egyesületnél védeni, ahol a drukkerek annyira szeretik a csapatot, hogy egy kapott gól után nem a kapusukat szidják, hanem azzal nyugtatják magukat, hogy szegénynek biztosan a szemébe sütött a nap. Akkor már alá is írtam az átigazolási lapomat, ám mégse engedték meg nekem, hogy az Üllői útra szerződjek. Nagy fájdalmam ez a mai napig, mint ahogy az is, ami évek óta történik a klubbal, nagyon szorítok az FTC-ért" - nyilatkozta Grosics a zöld-fehér klub hivatalos honlapján.

Az FTC elnöke, Rieb György egy Fradi-sállal a kezében látogatta meg Grosicsot a 82. születésnapján, majd aláírták a megfelelő papírokat, így a legendás Fekete Párduc hivatalosan is Fradi igazolt játékosa lett.

A világhírű kapus elmondta, nagyon jól esett neki ez a gesztus, és megígérte: ha edzésre nem is jelentkezik, az FTC első tavaszi hazai bajnokiján ő is ott lesz az Üllői úton.

Grosics Gyulát január 24. óta a Kútvölgyi Kórházban kezelik, ahova tüdőproblémák miatt került. Életmentő műtétet hajtottak végre rajta, az intenzív osztályon fekszik, de az utóbbi napokban folyamatosan javult az állapota. "Bár pontosan még nem lehet megmondani, hogy mikor, de közeledik az időpont, amikor Grosics Gyula elhagyhatja az intenzív osztályt" - mondta az MTI-nek Gál János, a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának igazgatója. "A születésnapján természetesen az osztály is felköszöntötte, kapott egy tortát is. Grosics Gyula közérzete is sokat javult, ma már fel is kelt egy kis időre az ágyából. Bár az állapota változatlanul súlyos, de sokkal jobb, mint az elmúlt napokban volt."