Vágólapra másolva!
Kedd délután a REAC pályáján gyakorolt a szombati, Albánia és szerdai, Málta elleni vb-selejtezőre készülő válogatott. Erwin Koeman jó másfélórás edzést vezényelt a játékosoknak, akik körül Gera Zoltán és Szélesi Zoltán hiányzott.

Gera - aki két sárga lapja miatt nem léphet pályára szombaton - a táborban maradt, hogy pihentesse ismét érzékeny térdét, Szélesi pedig éppen az edzés idején érkezett meg Magyarországra. A többiektől külön gyakorolt a kisebb fájdalmakra panaszkodó Bodor Boldizsár, Buzsáky Ákos és Huszti Szabolcs.

Kérdéses, hogy Babos Gábor haza tér-e, mert a NEC Nijmegen kapusának beszakadt a lovaglóizma és egyelőre Hollandiában kezelik.

Erwin Koeman az edzés utáni sajtótájékoztatót éppen a sérültekről szóló összefoglalóval kezdte. Elmondta, hogy kevés az esély arra, hogy Babos a két vb-selejtezőn a rendelkezésre állhasson, és beszélt arról is, hogy Huszti Szabolcs is kisebb térdsérüléssel bajlódik, ezért Hannoverben is kevesebbet edzett, mint játékostársai.

Ezután az Albánia elleni, szombati meccs került előtérbe. Ezzel kapcsolatban a kapitány elmondta: mivel az albánok négy pont birtokában érkeznek Budapestre, várhatóan nagy önbizalommal játszanak majd, viszont nincs semmi veszteni valójuk.

"Biztos vagyok abban, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk" - szögezte le a kapitány a szövetség hivatalos honlapján. "Ellenfelünk Svédország és Málta ellen is megmutatta, hogy nagyon jó csapat, különösen a középpályás sora erős. Tudjuk, hogy kötelező a győzelem, de az albán futball nagyon sokat fejlődött, ezért biztos, hogy Arie Haan gárdája megnehezíti a dolgunkat."