Vágólapra másolva!
Amióta napvilágra került, hogy a Valencia anyagi helyzete mégsem olyan stabil, mint azt fél évvel korábban gondolták, azóta a nemzetközi sportsajtóban ismét előtérbe kerültek azok a hírek, amelyek a Turia-partiak sztárjainak távozásáról szólnak.

A spanyol gárdának a nyáron sikerült megtartani legjobb játékosait, azonban a hírek szerint hamarosan el kell adni pár klasszist annak érdekében, hogy enyhítsen pénzügyi problémáin.

Érdeklődőkben természetesen nincsen hiány, hiszen a Juventust már korábban is többször kapcsolatba hozták a klub jobbszélsőjével, Joaquínnal, és az olasz Tuttosport információi szerint a transzfer nemsokára realizálódik is.

A torinói gárda továbbra is a középpálya két szélére keres játékosokat, és sokáig úgy tűnt, hogy első számú kiszemeltje a Bayern München focistája, Bastian Schweinsteiger, hiszen a német labdarúgó szerződése a nyáron lejár a bajoroknál, vagyis akár ingyen is megszerezhető.

A középpályás azonban továbbra sem döntötte el, hogy távozni akar-e Münchenből, vagy mégis meghosszabbítja kontraktusát, így a Juve más lehetőségeket is számba vett, és így merült fel Joaquín neve.

A jobbszélsőért a taljánok állítólag 20 millió eurót fizetnének januárban, ráadásul nem csak őt vennék meg a Valenciától: a Turia-partiak balszélsőjét, Juan Matát 15 millió euróért igazolnák le.

A Besiktas argentin játékmesterét Matías Delgadót a Bayern München figyeli. A Schalke 04 kiszemeltje az Anderlecht belga középpályása, Jonathan Legear.

A Manchester City brazil csatárát, Jót a CSZKA Moszkva csábítaná vissza Oroszországba. A Real Betis középhátvédje, Juanito visszautasította a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát.

A Fiorentina kiszemeltje a Portsmouth szenegáli középpályása, Papa Bouba Diop. A Monaco fiatal védőjét, Nicolás Nkoulout a Fulham és a Blackburn Rovers is kiszemelte.

www.infosport-focivilag.hu