Vágólapra másolva!
Egy petárdával megdobták Georg Kochot, a Rapid Wien kapusát az Austria Wien elleni osztrák labdarúgó-bajnoki rangadón. A hálóőrt az 5. percben le kellett cserélni, a mérkőzés hat percig állt a botrány miatt. A játékvezető a Rapid játékosainak kérésére végül engedélyezte a folytatást.

Kochot még az öltözőben infúziós kezelésben részesítették, mert a fájdalmaktól összeomlott a keringése. A hálóőrt kórházba szállították, ahol állapota gyorsan javult, de mivel arra panaszkodott, hogy hányingere van és a jobb fülére nem hall, ezért hétfőig mindenképpen benn tartják.

A petárda az Austria Wien szurkolóinak szektorából repült be a játéktérre, a dobálót a stadion biztonsági kameráinak segítségével azonosították és őrizetbe vették.

A 286. bécsi derbit a Rapid nyerte 3-0-ra (az Austria kapuját Sáfár Szabolcs őrizte).

Georg Pangl ligaelnök szerint az Austria Wien 50 ezer euróig terjedő pénzbüntetésre számíthat.

Eredmény:
SK Rapid Wien - FK Austria Wien 3-0 (1-0)
Wien, Hanappi-stadion, 18 ezer néző
v.: Steiner
Rapid: G. Koch (Hedl, 11.) - Dober, Tokic, Patocka, Katzer - Hofmann, Heikkinen, Boskovic, Kavlak (Drazan, 77.) - Maierhofer, Hoffer (Jelavic, 86.)
Austria: Sáfár - Standfest, Bak, Madl, Majstorovic (Szun, 76.) - Sulimani (Krammer, 61.), Hattenberger, Blanchard (Okotie, 46.), Acimovic - Bazina - Diabang
gól: Boskovic (5., 57.), Hofmann (81.)