Vágólapra másolva!
 

A Real Madrid BL-ből való kiesése azt jelenti, hogy a királyi gárdának ebben a szezonban már csak a bajnokságra kell koncentrálnia, ám mivel a Primera Divisiónban az FC Barcelona hatpontos előnnyel vezet a madridiak előtt, így nagy a valószínűsége, hogy az egyesület trófea nélkül fejezi be a jelenlegi idényt.

A szurkolók egy része úgy véli, a "sikertelenség" oka az, hogy hiányoznak az extraklasszis futballisták a keretből - nem csoda, hogy a közelgő elnökválasztás előtt az egyik jelölt, Florentino Pérez ismét "galaktikusokkal" kampányol. Pérez korábban az AC Milan brazil középpályását, Kakát emlegette lehetséges erősítésként, de az AS értesülései szerint a Realt a BL-ből búcsúztató Liverpoolból is vinne játékosokat a Santiago Bernabéu stadionba.

A madridi sportlap úgy tudja, hogy Pérez képviselői két liverpoolival is felvették a kapcsolatot. A kiszemeltek közül a kedden a Real ellen két gólt is szerzett Steven Gerrard megszerzése lenne a nagyobb szenzáció, hiszen a középpályás a Vörösök csapatkapitánya, akit aligha lehet elcsábítani a nevelőegyesületétől.

A spanyol középpályás, Xabi Alonso leigazolása viszont már korántsem tűnik lehetetlennek. Az Európa-bajnok labdarúgót a Real korábban már kétszer is megpróbálta szerződtetni - 2004-ben még a Real Sociedadtól, majd két évvel később már a Liverpoolból.

Xabi Alonso tavaly nyáron aztán majdnem távozott a liverpooliaktól, hiszen Rafa Benítez az ő eladásából finanszírozta volna Gareth Barry megszerzését, ám miután az Aston Villa focistája nem szerződött az Anfieldre, így Alonso maradt, és továbbra is alapembernek számít a Vörösöknél. Ha azonban a Real valóban közel 20 millió eurót ajánlana érte, ahogyan az AS írja, akkor könnyen lehet, hogy Benítez hajlandó lemondani róla.

Az Aston Villa mellőzött csatárát, Marlon Harewoodot az Wolverhampton Wanderers szeretné megszerezni. A Hamburger SV a VfL Wolfsburg bosnyák csatárával, Edin Dzsekóval erősítene.

A Boca Juniors fiatal csatára, Lucas Viatri a minap mondott nemet a Lokomotiv Moszkva hatmillió eurós ajánlatára, a hírek szerint azonban ez sem tántorítja el a Rubin Kazany vezetőit, akik szintén szívesen szerződtetnék a támadót.

www.global-soccer.eu