Vágólapra másolva!
Sporttevékenység végzése alól felfüggesztette Csertői Aurélt, a Szombathelyi Haladás vezetőedzőjét és Bódog Tamást, a Videoton FC pályaedzőjét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén, miután a két tréner vasárnap összeverekedett a két csapat bajnoki mérkőzésén.

A testület arról is határozott, hogy jövő kedden 13 órától tárgyalja az ügyet, az érintettek mellett meghallgatja Solymosi Péter játékvezetőt és Ákos Dávid tartalékbírót is.

A felfüggesztés azt jelenti, hogy a két tréner edzést ugyan tarthat, de Csertői nem ülhet a kispadra együttesének az első fordulóból elhalasztott, Ferencváros elleni szerdai bajnokiján, valamint vasárnap, az Újpest otthonában esedékes meccsen, míg Bódog Tamás a Videoton pénteki, ZTE elleni hazai mérkőzéséről hiányzik majd.

A múlt hétvégi Vasas-Ferencváros bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban az angyalföldi klub rendezési hiányosságok miatt köteles következő hazai mérkőzésén 20 fővel emelni a rendezői létszámot, továbbá szövetségi ellenőrt kell fogadnia saját pénzén. A vendégeknek - visszaesőként - szurkolói rendzavarásai miatt 200.000 forint pénzbüntetést kell fizetniük.

Az fb a Győrt 608 ezer forintra büntette, amennyiben a klub a határozat jogerőre emelkedéséig nem rendezi tartozását Tóth Máté labdarúgóval szemben.

A hétvégén kiállított futballisták közül Dlusztus András (Pápa) három, míg Lipták Zoltán (Videoton) egy bajnoki mérkőzésen nem léphet pályára.