Vágólapra másolva!
A nemzetközi szövetség (FIFA) az eredeti tervekkel ellentétben nem januárban, hanem már decemberben átadja az év legszebb góljáért járó - idén alapított - Puskás Ferenc díjat - derült ki a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) főtitkárának, Bordás Györgynek a FIFA székhelyén tett látogatása során.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a főtitkár a héten a FIFA mellett a kontinentális szövetség (UEFA) központjába is ellátogatott, s Zürichben többek között Sepp Blatter FIFA-, Nyonban pedig Michel Platini UEFA-elnökkel találkozott.

"Szóba került több, bennünket közelről érintő téma is, amelyek közül a FIFA által alapított Puskás-díj átadásával kapcsolatban kiderült: nem, mint eredetileg tervezték, januárban, hanem már decemberben sor kerül arra a ceremóniára, amelynek keretében az év legszebb góljának szerzője részesül az elismerésben" - mondta Bordás György. - Hogy milyen kritériumok alapján döntenek majd a voksolásra felkért szakújságírók, s milyen mérkőzéseket, tornákat vesznek figyelembe, az rövidesen eldől."