Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona a nyáron igyekezett még tovább erősíteni játékoskeretét, amelyre már az előző szezonban sem lehetett panasz, hiszen a katalánok minden létező trófeát begyűjtöttek. A klub végül Maxwell és Dmitro Csihrinszkij személyében két hátvédet igazolt, ám a pletykák szerint Josep Guardiola a támadó részleg bal oldalára is keresett új játékost.

Kapcsolatba hozták az egyesületet a Valencia erősségével, David Silvával, illetve a Bayern Münchenben szereplő Franck Ribéryvel is, az átigazolási időszak hajrájában pedig a Manchester City brazil támadójának, Robinhónak a nevét dobta be a spanyol sajtó.

Az El Mundo Deportivo úgy tudja, hogy Guardiola szívesen látná Robinhót a csapatában, még ha cáfolta is, hogy a nyáron bejelentkeztek volna a Real Madrid egykori focistájáért.

A brazil támadó a manchesterieknél alapembernek számít, annak ellenére, hogy a gárda több csatárt is igazolt a nyáron, igaz, a legutóbbi bajnokin Mark Hughes edző csak a kispadra ültette.

Ez máris lehetőséget adott a pletykákra, amelyek szerint Robinhónak nem a legjobb a viszonya a trénerrel, és Hughes megfelelő ajánlat esetén hajlandó lenne őt elengedni.

A barcelonai sportlap szerint a katalánok akár már januárban bejelentkezhetnek Robinhóért, aki a BL-ben is minden további nélkül játszhatna a csapatban - mivel a Manchester City nem kvalifikálta magát a nemzetközi porondra.

További átigazolás hírek:
A Stuttgart mexikói védője, Ricardo Osorio a szezon végén távozni szeretne a klubtól. A Wigan Athletic kiszemeltje a kameruni középpályás, Modeste M'Bami, aki a nyáron távozott az Olympique Marseille-től.

www.global-soccer.eu