Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága első fokon az év végéig eltiltotta Csertői Aurélt, a Soproni Ligában szereplő Szombathelyi Haladás vezetőedzőjét. A tréner a Videoton elleni bajnoki végén megrúgta az ellenfél pályaedzőjét.

A hírt a Haladás honlapja közölte. A szakembert azért büntették meg, mert augusztus 23-án a Videoton elleni bajnoki mérkőzésen a televíziós felvételek alapján megrúgta Bódog Tamást, a vendégek másodedzőjét, aki átment ellenfele technikai zónájába.

A fegyelmi bizottság Bódogot is eltiltotta október 31-ig, mivel ő robbantotta ki a konfliktust. A Haladás csak a határozat kézhezvétele után dönt, hogy fellebbez-e.

A magyar szövetség honlapja szerint a testület a Kaposvári Rákóczi-Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a hazaiakat rendezési hiányosságok és szurkolóinak rendzavarása miatt arra kötelezte, hogy következő otthoni mérkőzésén emelje 15 fővel a rendezői létszámot, ezen a mérkőzésen fogadjon szövetségi ellenőrt és viselje az eljárás költségeit, továbbá 100 ezer forint pénzbüntetést rótt ki. A vendégek szurkolóik rendzavarásai miatt - visszaesőként - 300 ezer forint pénzbüntetést kaptak.

A hétvégi fordulóban kiállított Sándor György (Újpest) egy bajnoki találkozón nem léphet pályára, míg Aczél Zoltán vezetőedző (Diósgyőr) írásbeli megrovásban részesült, Szabó Zoltán edző (Kecskemét) pedig egy bajnoki mérkőzésen nem ülhet le a kispadra.