Vágólapra másolva!
A Juventusnál a nyári átigazolási időszak előtt egyvalami tűnt biztosnak: a csapat francia támadója, David Trezeguet távozik Torinóból. A csatár, aki a Juve történetének legeredményesebb gólszerzője, az előző idény első felében sérült volt, de felépülése után is alig kapott lehetőséget, így aztán mindenki biztosra vette, hogy elhagyja a klubot.

Mindez alapján Trezeguet-t szinte nap mint nap más egyesülettel hozták kapcsolatba: szóba került az Olympique Lyon, az AS Roma, de még az AC Milan is. A francia azonban végül maradt a torinóiaknál, és úgy tűnt, hogy beletörődik abba, hogy csak kiegészítő játékosnak számít. Ehhez képest meglepetésként hatott, hogy a minap bejelentette: az idény végeztével mindenképpen távozik a Juvétól.

Miközben az olasz lapok biztosra veszik, hogy Trezeguet hazatér, és nagy valószínűséggel nevelőegyesületéhez, az AS Monacóhoz szerződik, máris megkezdődtek a találgatások, hogy kit vesznek a helyére. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Napoli argentin játékosa, Ezequiel Lavezzi lehet a befutó, a Juve már idén nyáron is bejelentkezett érte, ráadásul Lavezzi nincs a legjobb viszonyban nápolyi klubvezetéssel. Persze nem ő az egyetlen kiszemelt a torinóiaknál, akik a hírek szerint a Villarreal olasz támadójának, Giuseppe Rossinak a leigazolását is számításba veszik.

További átigazolási hírek
A Sunderland északír csatára, David Healy kölcsönbe a Coventry Citybe kerülhet. A Wigan Athletic támadóját, Marlon Kinget a Newcastle United venné kölcsön. A Lazio átadólistára tett macedón támadója, Goran Pandev már januárban az Internazionaléba igazolhat.

www.global-soccer.eu