Vágólapra másolva!
Csertői Aurélt nevezték ki a Kecskemét labdarúgó-csapatának vezetőedzőjévé. Szerződése 2011. június 30-ig szól, és ha elégedettek munkájával, a megállapodás egy évvel meghosszabbítható - jelentette be szerdán a klub, amely Werner Loranttal is tárgyalt.

Az előd, Tomislav Sivic múlt héten, az Újpesttől elszenvedett 5-2-es Magyar Kupa-vereséget követően mondott le. Csertői nem sokáig volt munka nélkül: szeptember 15-én távozott a Szombathelyi Haladástól. Kecskeméti munkáját Czéh László és Erdei Sándor segíti. Mivel Csertői a magyar szövetség fegyelmi bizottságának eltiltása miatt december 31-ig nem ülhet le a kispadra, ezért az év hátra lévő részében Czéh irányítja az együttest.

A szakembert azért büntették meg, mert augusztus 23-án, a Videoton elleni bajnoki mérkőzésen a televíziós felvételek tanúsága szerint megrúgta Bódog Tamást, a rivális másodedzőjét, aki átment ellenfele technikai zónájába.

Kecskeméten szóba került, hogy Werner Lorant lesz a vezetőedző, a neves német tréner Magyarországra jött, végül azonban Csertőivel kötöttek szerződést. A klubtulajdonosok közleményükben jelzik: hálásak azért, hogy Werner Lorant időt és fáradságot nem kímélve Kecskemétre utazott, és megismerhették őt. A nemzetközi hírű német szaktekintély nagy hatással volt rájuk.

"Mentalitása, elhivatottsága, a labdarúgás iránti alázata megmutatta a kecskeméti vezetőknek, hogy hová is kellene eljutni az elkövetkezendő években, s hogy mit jelent a valódi profizmus. A KTE tulajdonosai ezúton is sok sikert és jó egészséget kívánnak Werner Lorantnak" - áll a közleményben. A csapat 12 forduló után 14 ponttal a tizedik helyen áll a Soproni Ligában.