Vágólapra másolva!

Nárcisztikus Ronaldo, fura nevű Arnold - az év legjobb futball-aranyköpései

A 2009-es esztendő sem volt híján a furcsa, meghökkentő vagy éppen mulatságos nyilatkozatoknak, megnyilvánulásoknak. Diego Maradona kirohanását, alighanem mindenki ismeri, de nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor a sportág valamelyik szereplője érdekeset mondott. Íme egy adag a 2009-es esztendő aranyköpéseiből.

"Ha fiatal játékos lenne, azt mondanám neki, hogy menjen el zongorázni vagy furulyázni, de a labdarúgással mindenképpen hagyjon fel" - Franz Beckenbauer véleménye a Wolfsburg védőjéről, Cristian Zaccardóról. Aki egyébként világbajnok.

"Tizenötös számmal Arnold... Nos, bízzunk benne, hogy Arnoldot nem fogják becserélni" - az Emirates-stadion hangosbemondója úgy döntött, hogy inkább nem küzd meg a Portsmouth játékosának, Arnold Mvuembának a nevével.

"A játékosaim nagyon rendes srácok, és lányos apaként semmi problémám nem lenne azzal, ha a lányom valamelyikükkel állítana be vacsorára. Balszerencsére azonban futballistákról van szó, akiknek agresszíveknek kellene lenniük" - a Bristol City trénere, Gary Johnson a focistáiról.

"Ha száz embert megkérdeznek az esetről, akkor 99 azt mondja, hogy csúnya megmozdulás volt, a századik pedig Mark Hughes lenne" - Arsene Wenger Arsenal-edző véleménye az Emmanuel Adebayor kontra Robin van Persie esetről, amikor a togói csatár megtaposta egykori csapattársát.

"Rengeteg játékosunk van távol. Van felnőtt válogatott focistánk, U21-es és U20-as válogatottunk. Remélem, az U22-es és az U24-es csapatokat nem találják ki" - az Aston Villa mestere, Martin O'Neill nem szereti a válogatott meccseket.

"Ami engem illet, nem vagyok kapcsolatban a Tottenham Hotspurrel - és ez biztos, mert beszéltem Harry Redknappel is" - Sam Allardyce furcsán értelmezi a kapcsolat fogalmát, Redknapp ugyanis éppen a Tottenham edzője.

"Igaz, hogy sokan gyűlölnek, de még többen vannak, akik szeretnek és szurkolnak nekem. Én csak akkor érzem magam rosszul, ha nem megy a játék, de szerencsére ez csak ritkán fordul elő" - Cristiano Ronaldo nem a szerénységéről híres.

Forrás: AFP

Ronaldo tisztában van saját értékeivel, és ennek hangot is ad

"Számomra az AC Milan érdeklődése nagyon különleges dolog. Olyan, mintha egy fiatal srácnak azt mondanák, hogy tetszik Beyoncénak" - Emmanuel Adebayornak az udvarlás ellenére végül meg kellett elégednie a Manchester Cityvel.

"Ez a bíró sohasem adott volna nekünk tizenegyest. Ahhoz, hogy egyáltalán szabálytalanságot vegyen észre, az ellenfél játékosának meg kellett volna őt ragadnia és letépni a ruháját" - a Wolverhampton Wanderers edzője, Mick McCarthy elégedetlen volt a játékvezetővel.

"Nem láttam ilyen rosszul játszani a Real Madridot azóta, amióta én voltam az edzője" - John Toschak véleménye a spanyol csapatról a Liverpool elleni BL-meccs után.

"Maximum akkor lett volna esélyem a csapatba kerülésre, ha egy bomba robbant volna fel az öltözőben, és négy játékos eltörte volna a lábát" - a Fulham középpályása, Leon Andreasen úgy érezte, hogy nem ő az edző kedvence.

"Arra biztatjuk a szurkolóinkat, hogy igyanak nagyon sok whiskyt, mert ez a legjobb formája a fertőtlenítésnek. Ez majd meggyógyítja a betegeket" - az orosz szövetség felhívása a szurkolóknak a Wales elleni mérkőzés előtt a H1N1 veszélyei miatt.

"Tény, hogy a feleségem nem kedveli a manchesteri életstílust, de emiatt nem fogok váltani. Úgy értem, klubot" - a Manchester United védője, Nemanja Vidic félreérthetően fogalmazott.

www.global-soccer.eu